DC-casten – Dagsnyheterna #2

I veckans Dagsnyheterna pratar vi om bland annat om Nightwing, Stargirl och framtiden för DC:s serietidningar.

00.00-01.20 – Intro
01.21-09-20 – Vad läser vi och varför vi kan låta lite bittra på DC
09.20-11.46 – Batman ’89 och Superman ’78
11.46-14.28 – Lite om Future State och desto mer om Nightwing
14.28-19.55 – Ett rykte om framtiden för DC:s publikationer
19.55-25.05 – Stargirl-rollsättning
25.05-27.47 – Flash-rollsättning
27.47-34.35 – Batman V Superman, Justice League-kontrovers och Snyder Cut-trailer
34.35-36.23 – Tack för oss!

Ladda ner!

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Fredde skriver:

  Jag hoppas faktiskt att Superman ’78 gör någon referens till Superman Returns, som ju tekniskt sett var en uppföljare till de gamla filmerna. Inte att sätta den i samma kontinuitet, men gärna någon retsam vinkning.

  Jag har förresten hört att ”Ultimate Editon”-versionen av Batman V Superman som kom på hemvideo är betydligt bättre än filmen som gick på bio, eftersom den tydligen lägger till en halvtimme av bortklippta scener som gör handlingen mer begriplig.

  • Jönsson skriver:

   Jag har också hört det MEN dels är jag inte säker på att det inte var den jag och Ande såg och dels är jag inte det minsta sugen på ytterligare en halvtimme grå, sur sörja och dels kvittar det så länge repliken ”Save Martha!!” är kvar.

   • Fredde skriver:

    Och det är kanske ett dåligt tecken att Snyder behöver göra sina filmer vansinnigt långa för att göra dem begripliga (hans JLA ska alltså vara över 4 timmar?!). Undrar om han har James Cameron som inspirationskälla?

    • Jönsson skriver:

     I fallet Justice League har han dock en ursäkt för filmens längd i att det enligt ryktet skulle vara två filmer egentligen. Jag gissar att upplägget skulle likna upplägget som Avengers gjorde i Infinity War/Endgame. Men anledningen till att det funkade så väl för Avengers var för att de två filmerna byggde på tjugo tidigare filmer och tio års filmarbete av en rad olika skapare och med en rad olika skådespelare som samarbetade för att avsluta sin tre faser långa berättelse.
     Det är gissningsvis också därför som Snyders filmer blir långa. Eftersom bakgrund och motivation inte etablerats i soloprojekt innan olika teamups måste BVS och JL stanna upp hela tiden för att förklara hur saker hänger ihop samtidigt som de försöker berätta sina egna historier.
     Och så naturligtvis för att Snyder dels verkar ogilla att klippa bort saker ur sina filmer och för att tre fjärdedelar av hans filmer går i slow motion.

     Jag gillar inte Snyders filmstil.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *