Hem Forum Film & TV Bond…

Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  Jönsson 3 år sedan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #10742

  Fredde
  Forumledare

  …James Bond.

  #10743

  Fredde
  Forumledare

  En något udda Bond-film som haft premiär för ett tag sedan är ”James Bond: Black Light”. Jag antar att den kan klassificeras som en fan-film, av några svenska Bond-nördar, med en Landskronabo i huvudrollen som Bond. Den har fått lite uppmärksamhet i svenska medier här och där, men eftersom det rör sig om en fan-film kommer den troligtvis aldrig att ges ut på DVD eller online, de har bara tillåtelse att visa den på biografer, och låta all vinst gå till välgörenhet. Så vill man se den får man ta chansen när det går!

  Även om jag inte har något emot själva idén håller jag inte riktigt med skaparna om att det skulle vara ”den sista riktiga Bondfilmen”, att moderna Bondfilmer har tappat charmen med de gamla och bara består av action. Jag tycker att åtminstone Casino Royale och Skyfall har varit riktigt bra Bondfilmer, som ger oss en Bond som kan vara nog så charmig, samtidigt som de på ett smart sätt visar mörkret under charmen, att charmen täcker över en egentligen ganska trasig människa som känslokallt kan döda folk och säga roliga oneliners om det. Och de lyckas också ge ett bra argument till varför Bond måste vara lite annorlunda för att vara relevant i våra dagar, samtidigt som han ändå är densamma: ”We are not now that strength which in old days moved earth and heaven…”

  #10745

  Jönsson
  Forumledare

  Det verkar i varje fall inte åsyfta Bond-böckerna. Bok-Bond skulle ALDRIG ha visat sig med hästsvans. Han skulle sett det som feminint, homosexuellt och undergivet. För bok-Bond är ett ganska stort rövhål.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.