Hem Forum Film & TV Film på bio

Detta ämne innehåller 19 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  Fredde 3 månader, 3 veckor sedan.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8569

  Jönsson
  Forumledare

  Jag tycker om att gå på bio. Det är fint att knapra på popcorn och titta på en ny film i total tystnad för att sedan snacka om den efteråt.

  Vad tycker ni? Det är ju tyvärr sällan så att man får uppleva en biofilm under tystnad från resten av publiken.

  #8596

  Ande
  Forumledare

  Har nog inte varit på bio på flera år, men det brukar vara ganska trevligt. Men jag är så fruktansvärt bekväm av mig att jag nästan alltid föredrar soffan.

  #8597

  Fredde
  Forumledare

  Det är ändå något visst med bioupplevelsen jämfört med att se film på TV/DVD, åtminstone om det är en riktigt bra film. Då ”förstorar” bioduken braigheten på något vis. Till exempel med Mad Max: Fury Road, som jag såg på en riktigt sjujäkla stor bioduk.

  Annars är nog min bästa bioupplevelse när jag såg stumfilmen Metropolis i en gammal teater, ackompanjerat av livemusik från ”Sveriges bästa stumfilmspianist”, som improviserade ett eget soundtrack till filmen. Det var något visst med att se alla dessa skådespelare och statister, troligtvis alla sedan länge döda, få liv ännu en gång på en bioduk, sedda av en uppskattande publik.

  Och min märkligaste bioupplevelse var nog när jag gick och såg Expendables 3, och jag var den enda personen i biosalongen. Jag funderade nästan på att ta fram mobilen och ringa någon. ”Tjena. Nä, jag sitter bara på bio och kollar en film.”

  #8598

  Jönsson
  Forumledare

  Jag har fått uppleva biofilm med liveackompanjemang ett par gånger. Första var också ”Metropolis” men musiken som improviserades fram var digital. Dock väldigt märklig och extremt passande. Andra gången var när jag såg ”Golem” och musiken improviserades fram på en gigantisk orgel. Den bjöd dessutom på en förfilm i Edison studios ”Frankenstein” från 1910.

  #8724

  Fredde
  Forumledare

  Jag måste säga att jag är extra taggad inför att se The Force Awakens, då jag förhoppningsvis kommer att se den på ovan nämnda jättestora bioduk.

  #10764

  Fredde
  Forumledare

  Valerian and the City of a Thousand Planets är den andra filmen jag sett på bio där jag var den enda personen i salongen (jag antar att det var en kombination av icke 3D-föreställning, dag mitt i veckan, och film som gått ett tag som ledde till det). Även denna gång var det en märklig känsla, och det gjorde nog faktiskt att jag inte kunde njuta lika mycket av filmen som jag kanske annars skulle ha gjort. Det hör liksom till att det finns andra personer runtomkring en när man tittar på en biofilm, det kan bli lite trist utan det.

  #10765

  Jönsson
  Forumledare

  Jag tycker att det låter som himmelriket.

  #10970

  Fredde
  Forumledare

  Jag kan rekommendera att se Blade Runner 2049 på bio. Det är en film som gör sig bra på en stor bioduk, och med ett ordentligt ljudsystem för den storslagna musiken.

  #21845

  Fredde
  Forumledare

  Varför ska det vara så svårt att få se Wreck-It Ralph 2 med engelska röster på en svensk biograf? I min närhet verkar den endast gå med engelskt tal i Malmö, en sen kvällsföreställning. I både Helsingborg och Lund verkar det bara finnas föreställningar med svenskt tal. Jag hoppas detta inte är början på en ny trend för animerad film från utlandet på svenska biografer.

  #21846

  Jönsson
  Forumledare

  Vafalls!? Detta är inte bra. Även om jag misstänker att dubben är bra är jag inte alls sugen på att se den på svenska. Ses i i Malmö i veckan då eller?

  #21850

  Fredde
  Forumledare

  Kombinationen av en ganska sen föreställning och en ganska lång resa för min del gör att jag faktiskt överväger att skippa att se den på bio, och vänta på DVD-släppet istället.

  #21890

  Jönsson
  Forumledare

  Det verkar nästan som att Filmstaden bytt policy rörande barnfilm på originalspråk. Lego(registered trademark) filmen 2 går bara på engelska på Filmstaden Entré i Malmö och inte alls i varken Helsingborg eller Lund. Riktigt jäkla tradigt.

  #21891

  Fredde
  Forumledare

  Även när det gäller LEGO® Filmen 2 (inte en klumpig titel alls!) tycker jag inte det riktigt är värt besväret att åka hela vägen till Malmö för att se den, det är också en film jag kan tänka mig att vänta tills det kommer på hemformat. Men samtidigt är det trist, och jag misstänker att det förr eller senare kommer en film som intresserar mig såpass mycket att jag ändå måste göra resan.

  #21919

  Jönsson
  Forumledare

  Nu har jag språka med Filmstaden, dels öga mot öga här i Lund och dels över deras kundtjänst. Enligt kundtjänsten kunde man inte se några trender som visade på att vuxna tycker om att se filmer från Disney, Pixar och Dreamworks på engelska. Det är jag inte säker på att jag tror är sant men det var deras förklaring. Enligt Filmstaden Lund är besökartrycket just nu så högt att många biografer fortfarande låter filmer från i höstas visas och har således fått dra in på de engelskspråkiga versionerna utav en del filmer av det förståeliga skälet att barn och barnfamiljer hellre vill se dem på svenska. Vi får väl tolka det som att de engelskspråkiga originalen alltid varit lite av en ”bonus”, en lyx som de nu fått välja bort för att folk går för mycket på bio.

  #21920

  Fredde
  Forumledare

  Nå, om anledningen till det är att folk går mer och mer på bio är det ju åtminstone något positivt, tycker jag.

  Tack för efterforskningen, Jönsson!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.