Hem Forum Film & TV Magnum P.I.

Detta ämne innehåller 17 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  Jönsson 2 månader, 2 veckor sedan.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #11682

  Ande
  Forumledare

  Låt oss prata om denna trevliga TV-serie från 80-talet.

  #11683

  Ande
  Forumledare

  För en tid sedan bestämde sig CBS för att reboota Magnum P.I och i dagarna så släppte man en första bild på skådespelaren Jay Hernandez som ska spela huvudrollen som Thomas Magnum.

  Magnum??

  Fansen reagerade givetvis genast på avsaknaden av en Tom Selleck-mustasch och ett fan försökte fixa till bilden lite:

  Magnum...

  Två andra förändringar som görs från orginalet är att Magnum nu är en krigsveteran från kriget i Afghanistan (istället för Vietnam som i orginalet) och att Jonathan Higgins byts ut mot Juliet Higgins och är en ung kvinna istället för en medelålders man.

  Själv bryr jag mig inte så mycket om mustaschens vara eller icke-vara utan undrar snarare varför man väljer att göra denna reboot överhuvudtaget? Vem vill egentligen ha en reboot av Magnum? Fansen verkar inte jättesugna. Jag antar att det faktumet att den delar namn med orginalet från 80-talet gör att den får mer exponering men då karaktärerna och skådisarna från orginalet kommer blir väldigt svåra att ersätta så misstänker jag att likheterna kommer att sluta där. Och då kommer man önska att de istället hade gjort en helt ny serie och helt släppt kopplingen till föregångaren.

  DC gjorde en liknande grej med ”Earth-2” för några år sedan, massa nya karaktärer som endast delade namn med 40-talshjältarna. Helt onödigt tycker jag.

  • Det här svaret redigerades 2 år, 11 månader sedan av  Ande.
  • Det här svaret redigerades 2 år, 11 månader sedan av  Ande.
  #11687

  Jönsson
  Forumledare

  Det finns ju alltid något intressant med att se något från ett annat perspektiv. Magnum har varit borta från tablån så länge nu att de kanske känner att de vill se om det går att återuppliva i en modern tappning. Med det sagt så tror jag definitivt att du har rätt, Ande. Det är knappast så att dagens publik skriker efter Magnum, och jag tvivlar starkt på att fansen kommer att uppskatta att se någon ny i rollen. Kanske hoppas de på att folk som ”typ” minns Magnum skall reagera på att de känner igen namnet och således ge serien en chans. Jag tror att det var så de gjorde med nya moderna McGuyver.

  Jag tror att man måste ändra på och uppdatera koncept för att något skall funka för en ny publik och i ett nytt sammanhang. Jag har exempelvis ingenting emot en kvinnlig Higgins så länge som hon är rolig och intressant. Men bara baserat på bilden du lade upp Ande och på hur sådana serier har en tendens att vara nuförtiden så är jag inte det minsta lockad att se skiten.

  #11689

  Fredde
  Forumledare

  Det finns ju ett och annat exempel på där uppdaterade gamla TV-serier ändå blev hyfsat lyckade, till exempel Battlestar Galactica. Men där var det kanske en fråga om att originalet hade en intressant idé som var illa genomförd, så uppdateringen kunde göra bättre ifrån sig. Finns det något med Magnum som skulle kunna göras bättre?

  En kvinnlig Higgins är ju inget problem i sig, men det känns lite fånigt att hon måste vara ung. Behövs det inte lite fler äldre kvinnliga karaktärer på TV?

  Detta är förresten ännu ett exempel på det deprimerande faktum att det alltid finns något krig i ett avlägset land som en amerikanare kan vara veteran från.

  Skulle ni tänka er att se en eventuell ny julspecial?

  #11694

  Jönsson
  Forumledare

  Operation: Silent Night är perfekt som den är. Det finns inget behov av en remake.

  #21615

  Ande
  Forumledare

  Nu har jag sett första avsnittet av nya Magnum.

  Där var många fler referenser till gamla Magnum än vad jag trodde det skulle vara, bland annat är hela första avsnittet (med titeln ”I saw the sun rise”) en nyversion av ett avsnitt från tredje säsongen i orginalet (”Did you see the sun rise?”).

  I det första avsnittet går Magnums nya sportbil sönder så han får låna Robin Master’s gamla Ferrari från 80-talet (samma model som i originalet). Bilen exploderar dock i slutet av avsnittet och det går kanske att tolka som en symbol om att det är dags att släppa referenserna till originalet nu, i nästa avsnitt går vi vidare.

  För övrigt är det väldigt mycket mer action i nya Magnum. Vi får bland annat se flera biljakter, riktigt tunga vapen (shotguns och automatvapen) och scener som när Magnum hoppar från sin bil och tar tag i TCs helikopter innan bilen kraschar ut över ett stup och exploderar.

  Huvudpersonen spelas av Jay Hernandez som såklart har en tuff uppgift att leva upp till Tom Sellecks klassiska Magnum. Han sticker inte ut på något sätt i första avsnittet och visar mest upp sina egenskaper ur ett actionperspektiv. De gånger som han ska leverera någon slags mjukare dialog tycker jag inte det blir trovärdigt.

  Rick och T.C. har ganska tillbakadragna roller hittills och jag upplever det som att de har en mycket vänligare jargong mellan Magnum och sina kompisar än i originalet. Den märkligaste scenen är nog när Magnum dyker efter ett vrak ute på havet samtidigt som Rick står kvar på båten och dansar till Spice Girls. Jag tror de vill få det att framstå som att Rick är en knasig och rolig filur men det hela är mest… konstigt.

  Higgins är den karaktär som förändrats mest och är inte alls lika töntig som Hillermans Higgins. Hon är en tidigare brittisk agent som både kan fightas mot skurkar och spåra fordon i realtid på sin dator. Jag misstänker att en stor del av hennes roll i serien kommer bli att förse Magnum med olika typer av ”teknisk” information på distans. Personligen gäspar jag av den här typen av saker, när hjälten har nån medhjälpare på telefon som ser exakt var skurken är i realtid på en karta.

  Likt originalet har Magnum och Higgins också någon slags ”vi tycker inte om varandra men egentligen tycker vi om varandra”-grej, men samtidigt blir jag lite orolig över att de hintar om någon slags framtida romans mellan de båda. Det är nog lite tidigt att dra slutsatser om det, det lär väl visa sig i framtida avsnitt.

  Jag vill inte döma ut karaktärerna riktigt ännu eftersom det ibland kan ta tid innan den dynamiken infinner sig i en TV-serie, men de har inte mycket gemensamt med sina föregångare förutom namnen och likheterna i sina bakgrunder. För mig var karaktärerna i gamla Magnum en väldigt stor del av charmen i hela serien, därför blir det lite konstigt att titta på något som kallar sig för Magnum men som uppenbart är något helt annat. Samtidigt förstår jag den kommersiella aspekten i det, jag hade aldrig hade sett det här avsnittet om det inte vore för att serien heter Magnum P.I.

  Men mitt största problem med serien är nog tempot. Det händer något hela tiden och det verkar inte finnas tid till att bygga upp någon slags stämning. Vi har en scen där Magnum ska trösta en liten unge som förlorat sin Pappa. Men trots att det ska vara stämningsfullt är det hela över på nån minut och det känns som att Magnum knappt hinner ta ett andetag mellan meningarna. Det räcker inte att de lägger på nån sorglig musik i bakgrunden under den här minuten, det blir inte trovärdigt.

  ”Fightingscen. Ledsen Unge. Trösta. Unge Glad. Nästa Biljakt. Pang nu kör vi.”

  T.o.m. introt har de snabbat på och klippt ner till 18 sekunder. Man hinner knappt höra att det är Magnum-introt innan det är slut.

  Jag inser att jag låter väldigt gammal och att jag kanske inte i är den målgrupp som nya serier riktar sig till. Yngre tittare uppskattar säkerligen att det inte är en massa onödig dödtid i ett avsnitt. Men om nu serien inte riktar sig till folk i min ålder (eller äldre än så, jag är nog en av de yngre Magnumfansen) varför i hela friden gör de en reboot på Magnum från första början? Det är väl ingen i de köpstarka målgrupperna som bryr som om Magnum P.I. idag?

  Så därför kvartstår tyvärr min fråga som jag hade redan innan serien hade premiär, vem vill egentligen ha det här?

  Jag ska kanske inte döma ut den redan efter ett avsnitt men den har inte imponerat på mig hittills. Den är som en vanlig modern amerikansk actionserie och på många sätt så var original-Magnum också en vanlig modern amerikansk actionserie på sin tid. Men jag tycker det är svårt att se och recensera den i ett vakuum och det kanske man inte heller bör göra eftersom serien själv vill ha en koppling till sin föregångare.

  #21616

  Fredde
  Forumledare

  Fanns det några romantiska (bromantiska?) antydningar mellan Magnum och Higgins i originalet?

  #21618

  Jönsson
  Forumledare

  Baserat på den beskrivningen blir jag inte direkt lockad att söka upp och kolla in första avsnittet. Jag har inget emot att de ändrar på saker för att nå ut till en ny publik (tvärt om gillar jag tanken på att göra Higgins till en ung kvinna istället för en gammal man) men det här låter inte som något vidare intressanta förändringar.
  Däremot är det ju också sant som du säger att det ibland tar ett tag för en serie att utvecklas och verkligen bli bra, så kanske finns där något i den här versionen av Magnum som kan utvecklas och bli sin egen grej.

  Vad skulle du tycka om något av originalgänget gästade i serien i framtiden?

  #21620

  Fredde
  Forumledare

  Jag håller fast vid att det hade varit mer intressant om de hade ändrat Higgins från en gammal man till en gammal kvinna.

  #21623

  Ande
  Forumledare

  Håller med om att det hade varit mer intressant med en äldre Higgins (oavsett kön). Jag tycker inte heller det är fel att de gjort Higgins till en kvinna, det finns i princip bara en återkommande kvinnlig karaktär i originalet (Higgins vän Agatha) och det får man nog säga är ganska kasst, t.o.m. på den tiden. Men det känns så typiskt om de hittar på en romans mellan de båda bara för Higgins är en kvinna nu. Är det omöjligt för dem att inte ha en romantisk relation nu bara för att de är av motsatt kön plötsligt? Som sagt, jag kanske har fel om deras intentioner, vi får väl se.

  Det fanns planer för ett par år sedan att göra en TV-serie som skulle vara en uppföljare till gamla Magnum, där vi istället fick följa Magnums dotter när hon flyttar till Hawaii för att ta över sin Pappas gamla detektivbyrå. Den tanken lockar mig oändligt mycket mer än detta. Den skulle kunna leva sitt eget liv med helt nya karaktärer och referenser till föregångaren hade känts mer naturliga. Ett gästspel av t.ex. Magnum, Rick eller T.C. skulle funka toppen där. Om den hade fångat dagens publik hade förhoppningsvis de yngre tittarna blivit intresserade av att kolla in originalserien också.

  Tyvärr blev den serien inte av, utan vi fick det här istället.

  #21625

  Fredde
  Forumledare

  Jag föredrar definitivt när en ny TV-serie är en direkt uppföljare till en gammal, så att de utspelar sig i samma ”universum”, istället för en fullständig reboot.

  #21627

  Jönsson
  Forumledare

  Ja, ’sexual tension’ används lite väl ofta för att skapa intressanta situationer. De gjorde det i filmversionen utav Hogfather också – lade in sexuell spänning mellan huvudpersonen Susan och lönnmördaren Mr Teatime – där ingen sådan existerade i boken. Mycket märkligt.

  Jag kollade in introt till nya Magnum på youtube. Jag håller verkligen med dig Ande om att det kändes onödigt kort. Lite som att de skämdes för att använda det. Väldigt märkligt.

  #23771

  Fredde
  Forumledare

  #23772

  Jönsson
  Forumledare

  Magnum P.I. är världens bästa TV-serie.

  #23774

  Ande
  Forumledare

  Lol, jag såg det avsnittet för ett par månader sedan och det ska väl sägas att det inte hörde till ett av de bättre…

  Men som Jönsson säger, Magnum är världens bästa TV-serie.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.