Hem Forum Animé & Manga Manga? Ska det inte vara mango?

Detta ämne innehåller 8 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  Jönsson 2 år, 8 månader sedan.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8029

  Ande
  Forumledare

  Eller?

  #8034

  Fredde
  Forumledare

  En mycket delikat frukt!

  #8449

  Jönsson
  Forumledare

  Jag var väldigt glad i manga när jag var yngre men jag läser inte mycket nuförtiden. Läser ni någon manga?

  #8489

  Ande
  Forumledare

  Jag läste faktiskt ut Naruto förra året. De släppte ju 700+ kapitel i den mangan och det kändes väldigt bra att jag inte hann dö innan de blev klara.

  #8521

  Jönsson
  Forumledare

  Jag har inte läst någon manga på år och dag. Det är nästan så man blir lite nostalgisk.

  #9311

  Fredde
  Forumledare

  En typisk manga:

  #21883

  Jönsson
  Forumledare

  Det gjordes en mangaversion utav den fantastiska Star Wars-romanen Lost Stars av Claudia Gray. För bilderna och bearbetningen utav berättelsen stod Komiyama Yuusaku. Mangan delar upp boken i två delar och det är än så länge bara första delen som släppts. Intressant nog tyckte jag inte alls om mangaversionen trots att boken är den bästa som släppts sedan Disney tog över Star Wars. Visst, det är kul att se figurgalleriet tecknade i ”mangastil” men överföringen från bok till serie har gjort att den förlorat en hel del av det som gjorde att jag tyckte så mycket om den från början. Det är svårt att säga exakt vad det är som mangan fattas kan en sak är definitivt klar. Där boken fokuserar på båda huvudpersonerna i lika stor utsträckning lägger boken det mesta utav sitt fokus på killen – Thane Kyrell. Utav de två huvudpersonerna var det i mitt tycke tjejen Cienna Ree som var allra mest intressant och stora delar utav boken är berättade från hennes perspektiv. Kanske del två fokuserar mer på Cienna. Jag är dock inte säker på att jag är sugen på att läsa den.

  null
  Alltid kul att se manga-Tarkin dock.

  #21885

  Fredde
  Forumledare

  Så är mangan först översatt från bokens engelska till japanska, och sedan tillbaka från japanskan i mangan till engelska? Eller tror du att översättarna bara klippte in repliker direkt från boken när de översatte mangan till engelska igen?

  #21886

  Jönsson
  Forumledare

  Jag vet faktiskt inte hur de gjorde. Gray står fortfarande som författare, så jag har svårt att tänka mig att de skrev om hennes text allt för mycket. Men i seriemediet behöver karaktärerna nog prata mer än de behöver göra i en bok så det är möjligt att de behövde lägga till lite repliker – alternativt skriva om inre monolog. Det var så länge sedan jag läste boken nu att det var svårt att jämföra.

  EDIT:
  Jag tog mig en titt på mangans wookieepedia-artikel för att få lite klarhet. Som det ser ut så är det en adaptation utav originalverket, vilket betyder mycket ny text och att vissa scener ändrats, ibland drastiskt.
  Läs även wookieepedias beskrivning utav verket, saxat direkt från den japanska utgivarens hemsida;

  Star Wars official spin-off work! Finally landed in Japan for the first time!! Lost Stars (author: Claudia Gray) popular in the United States is a long-awaited manga with complete supervision of Lucasfilm, supervising it! Youth Thane (male) and Ciena (female) who longed for the ideals of the Empire and volunteered for the Imperial Army. Another Star Wars story of young people who tried to survive the turbulent era of rebellion, from the rise of the Rebel Alliance to the collapse of the Empire (Ep.4 – Ep. 6) for his own justice!!

  • Det här svaret redigerades 2 år, 8 månader sedan av  Jönsson.
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.