Hem Forum Spel Spel du spelat

Detta ämne innehåller 33 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  Fredde 1 år, 4 månader sedan.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 34 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #11355

  Jönsson
  Forumledare

  Här kan du prata om spel du spelat.

  Din n00b.

  #11356

  Jönsson
  Forumledare

  Min tjej spelar för tillfället den svenskproducerade spelet Unravel. Jag tittar på.

  Det är ett väldigt harmoniskt och långsamt pusselspel där man spelar som den lille garnfiguren Yarny i jakt på en gammal tants bortglömda minnen. Spelet är utvecklat i Umeå och har tagit väldigt tydliga influenser från sensk natur och svensk glesbygd. Musiken är mysig, pusslen är lagom svåra och bakgrunderna är underbart vackra och genomtänkta. Rekommenderas varmt.

  #11358

  Fredde
  Forumledare

  Jag har sett det spelas av några bekanta till mig också, och visst är det snyggt. Jag är glad att det görs nya snygga spel som inte nödvändigtvis måste ha en superhög svårighetsgrad. Det finns mer till en spelupplevelse än utmaningen. Men samtidigt krävs det nog väldigt talangfulla spelskapare för att göra ett spel engagerande och underhållande trots att det inte är svårt. Kirby-spelen brukar lyckas bra med det, som ett exempel.

  #11361

  Jönsson
  Forumledare

  Ja, jag försöker hitta spel som är snygga och kul men som inte är krigs- eller slagsmålsspel och i ärlighetens namn så finns där en hel del.

  #11408

  Jönsson
  Forumledare

  Det visade sig att när man har Playstation Plus så får man varje månad ett gäng spel ’gratis’ att ladda ned till sitt bibliotek. Jag satte gratis inom citationstecken, för Playstation Plus är en betaltjänst, så helt gratis är det inte. Den här måndagen fick jag Telltale Batman och jag har nu spelat mig genom två av spelets episoder. Det är ganska kul, om än lite långsamt. Vilket är frustrerande då jag ibland glömmer att titta på skärmen och missar att spelet förväntar sig att jag skall välja ett svar. Jag är glad att spelet inte stannar upp konversationer för att invänta mitt svar, men det är lite tråkigt att bara titta på figurer som står och tittar på varandra eller som vandrar längs med en korridor och invänta att ett konversationsträd skall dyka upp.

  null

  Storymässigt så har Telltale tagit sig väldigt stora friheter med Batmans mythos, men om de inte hade gjort det så hade jag vetat vad som skulle hända vid varje kurva, så jag klagar inte. Animationsstilen är rätt snygg också, likaså uppbyggnaden utav mysteriet. Jag ser fram emot att se vad som komma skall. Till skillnad från Arkham Knight har jag för tillfället ingen aning vem storskurken som gömmer sig bakom masken kommer att visa sig vara.

  En sak som dock är väldigt störig är att spelet har en tendens att hänga sig, bland annat men inte enbart efter att eftertexterna har rullat. Då finns det inget mer att göra än att stänga av och starta om igen. Lite störigt för ett så modernt spel.

  #11409

  Fredde
  Forumledare

  Jag hade väldigt gärna velat spela det spelet, men min nuvarande dator klarar tyvärr det inte. Har det gjort dig intresserad av att prova några av Telltales andra spelserier? De har ju gjort spel baserade på exempelvis Tillbaka till Framtiden, Jurassic Park och Game of Thrones, och de flesta av dem lär vara hyfsade. Deras Monkey Island-spel tyckte jag var skoj! Men även det vill jag minnas var buggigt till och från när jag spelade.

  #11446

  Jönsson
  Forumledare

  Jag är definitivt öppen för att prova mig på de andra spelen i Telltales arkiv, men jag känner just nu inget behov att leta upp och köpa dem.

  #11449

  Jönsson
  Forumledare

  Jag lirade genom alla fem episoder utav det första Batman. The Telltale series. De tog sig som sagt rätt stora friheter med Läderlappens figurgalleri och mythos, och jag känner instinktivt att jag borde vara arg för det – men faktum är att om de inte hade gjort det så hade jag kunnat veta vad som skulle hända i förväg. Visst, en del grejer är svåra att inte räkna ut såsom att genomhyvens Harvey Dent förr eller senare kommer att få ett ironiskt smeknamn eller att killen med grönt hår kommer att visa sig vara opålitlig men mycket var för mig helt nytt. Kan vara att de hämtat inspiration från något relativt nytt ark från serietidningarna – i så fall har jag inte läst det.

  Dock har det kommit en uppföljare i form utav Batman: The Enemy Within. Det har jag inte spelat än, men jag måste säga att jag blivit taggad.

  #11451

  Fredde
  Forumledare

  I ett spel där handlingen är i fokus är det logiskt att den måste göra avsteg från tidigare kanon, det är ju inte som i ett actionspel där handlingen ofta bara är en ursäkt för Batman att banka bovar på kreativa sätt.

  Vad Telltale verkligen borde göra är en 60-talsversion. Synd bara att Adam West inte kan göra rösten i så fall.

  #11738

  Fredde
  Forumledare

  I sann lokalpatriotisk anda bestämde jag mig för att spela Softa med oss – the last assigment, utvecklat av tre tjejer på LBS-gymnasiet i Helsingborg, som vann ett pris på Swedish Game Awards. Det är som titeln antyder deras slutprojekt på utbildningen, och är ett kort äventyrsspel som utspelar sig just på LBS-gymnasiet, där man ska hitta prylar och skaffa sig så många vänner som möjligt genom att prata med folk. Jag gissar att många detaljer i spelet är specifikt roliga för just de personerna som gick på skolan det året som spelet gjordes, men det fanns ändå saker som jag tyckte var skoj. Och pixelkonsten är ganska mysig.

  Spelet har dock också en del tekniska brister och små buggar som kan göra det lite frustrerande att spela igenom, den engelska texten har väldigt många grammatiska fel, musiken blir tjatig efter ett tag, och de pussel som finns är inte speciellt utmanande (men det var kanske inte tanken heller). Jag känner mig dock motvillig till att komma med all denna kritik för ett slutprojekt på gymnasiet. Jag tror inte att mitt slutprojekt på gymnasiet var något storslaget mästerverk heller. Softa-gänget har säkert potentialen att bli duktiga spelskapare om det fortsätter på den banan.

  #21575

  Jönsson
  Forumledare

  Jag fick God of War III gratis på mitt Playstation Plus-konto häromdagen så jag gav mig an att spela lite. Jag har provat God of War någon gång tidigare, så jag kunde kontrollerna och jag visste spelets ”setup”. Dessutom har jag ett specialintresse för grekisk mytologi så det kändes bra.

  Spelet är helt ok rent spelmässigt. Det är hyfsat kul att springa runt och hugga ihjäl inte bara gudar och vidunder tagna direkt från sagorna utan även alla andra man stöter på på vägen oavsett om de är i vägen eller inte. Kratos blir bara starkare för varje mord han utför om det så rör sig om ett monster eller en flyende civilist. Mitt enda egentliga problem är Kratos själv. Jag fattar att jag hoppade in i handlingen i spel nummer tre men om jag förstår spelets många cutscenes rätt har han alltid varit en riktig surpuppa. Det går inte en enda cutscene utan att han surt tittar på någon och skriker något om sin ”revenge”. Det blev tråkigt redan första gången det hände och nu när jag haft ihjäl ett bra gäng gudar och titaner har han fortfarande inte bytt kassett. Här är varje cutscene än så länge;

  Vem som helst: ”Gör inte detta, Kratos. Det går illa.”
  Kratos: ”Jag tänker göra det. Jag skall ha min hämnd.”
  Vem som helst: ”Släpp det!”
  Kratos: ”Inte innan jag får min hämnd.”
  Vem som helst: ”Vi känner inte ens varandra!”
  Kratos: ”Det är för att du står i vägen för min hämnd.”

  Allt utom Kratos är dock rätt intressant. Det märks att personerna som skrivit och designat spelet åtminstone haft en hyfsad bild av de grekiska sagorna att utgå från, även om de också valt en tämligen förenklad version utav dem.

  Just det. Man för spela Guitar Hero också;
  null

  • Det här svaret redigerades 3 år, 2 månader sedan av  Jönsson.
  #21579

  Fredde
  Forumledare

  Manly Guys Doing Manly Things har nog den definitiva tolkningen av Kratos och hans känslomässiga omognad.

  #21773

  Jönsson
  Forumledare

  Nästan oavbrutet i flera dagar har jag nu spelat Spider-man på PS4. Jag hade bara hört positiva saker om spelet och jag blev inte alls besviken. En del påstod att det i princip är en Arkham-klon (bra ordval) och även om jag håller med om att det stämmer så tycker jag inte att det är något problem. Den spelmodellen fungerar alldeles utmärkt för superhjältespel på samma sätt som plattformsmodellen funkar utmärkt för Super Mario. Dessutom är spelet också olikt Arkham-spelen på samma sätt som Spider-man är olik från Batman. Folket i staden är inte ett dugg rädda för honom när han svingar förbi. En del hälsar och vinkar och en del kastar glåpord efter honom. Och som Spidde kan man välja att stanna och snacka med den eller låta dem ta en selfie. Solen skiner i New York och Spidde har alltid något käckt att säga.

  Peter Parker är dessutom mycket lättare att relatera till än Bruce Wayne. I Arkham Knight (det sista i Arkham-serien) vägrar Batman ta emot någon form utav hjälp från någon och är mest sur och vrång hela tiden. Det finns en poäng med det i den spelserien och det är inte fel alls men det är mycket lättare att relatera till hur Peter Parker idogt försöker balansera sitt liv, sitt jobb, sin relation och sin familj och samtidigt hålla god min.

  Kartan är stor och fylld med byggnader som definitivt också skulle varit där i serietidningarna. Det tar tid att röra sig från plats till plats (om man inte tar tunnelbanan, vilket Spidde gärna gör) och en sak jag tycker speciellt mycket om är hur de lyckas göra Spidde försenad till allt han tar sig för. Varje gång han måste färdas någonstans avbryts han utav rån, upplopp, biljakter och liknande. Man kan välja att strunta i dessa saker men skulle en hjälte verkligen göra det?

  null

  Spelet har också några kortare uppdrag där man spelar som Mary-Jane eller Miles Morales. Då gäller det att infiltrera eller smyga förbi skurkar. Dessa är kanske inte skitkul men de gör att man uppskattar att få vara tillbaka på taken som Spidde efteråt.

  Skulle jag klaga på något skulle det potentiellt vara på skurkarna. I början får man banka Kingpin och sedan får man ett kort uppdrag mot Shocker men efter det är det rätt tyst om kända Spidde-skurkar rätt länge. Jag kommer inte att spoila huvudskurken för majoriteten utav spelet men det var en figur jag inte kände till sedan innan och jag tyckte det var lite märkligt att ingen av Spiddes mer kända skurkar fick stå i rampljuset. Efter ungefär tre fjärdedelars spelande exploderade handlingen och jag fick vad jag önskat och mer därtill. Jag hade bara önskat att det var lite mer balanserat.
  Jag misstänker att om jag haft bättre koll på Spiddes värld hade jag fått ut precis lika mycket av spelet som jag får av Arkham-spelen.

  Jag hoppas att det görs många fler superhjältespel enligt den här modellen.

  #21774

  Fredde
  Forumledare

  Spider-Man lär ha haft ett och annat bra TV-spel tidigare också, plus en del dåliga naturligtvis. Att få nätsvinga är det nog många nördar som drömmer om.

  Den viktigaste frågan är dock: Är J. Jonah Jameson med?

  #21775

  Jönsson
  Forumledare

  Jameson är med. Han har vid spelets början fått kicken från Daily Bugle och försörjer sig istället som skrikig radioröst. Man får lyssna på honom genomgående under spelets gång när han ”kommenterar” på Spiddes framgångar.

  Jag kan tycka att han är skriven lite väl larvigt i spelet i ärlighetens namn men det kan också vara för att J.K Simmons inte gör rösten.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 34 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.