Hem Forum Spel Spel som får en att må dåligt

Detta ämne innehåller 4 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  Jönsson 4 år, 5 månader sedan.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #10602

  Ande
  Forumledare

  Här kan vi snacka om spel som gör att man mår dåligt.

  #10603

  Ande
  Forumledare

  Vi pratade om Yooka-Laylee tidigare i en annan tråd och jag köpte faktiskt det spelet för ett tag sedan. Till en början tyckte jag det var ganska kul eftersom det verkligen var precis som Banjo-Kazooie. Karaktärerna som pratar genom märkliga upprepande läten, samlandet av allt möjligt (istället för noter och pusselbitar är det nu fjädrar och sidor som gäller) och referenser till isnycklar. Jag tyckte om att de inte ens försökte få det att framstå som något annat än en Banjo-Kazooie-uppföljare.

  Tyvärr dröjer det inte längre än en timme in i spelet innan jag börjar må dåligt. På grund av de starka färgerna och de snabba kameraförflyttningarna börjar jag må väldigt illa. Det är ett återkommande problem jag har med vissa spel, jag blir åksjuk helt enkelt. Oftast brukar jag vänja mig efter några veckor, men i det är fallet går det inte. Det blir snarare bara jobbigare varje gång, och efter en halvtimmes spelande är jag på gränsen till att kasta upp.

  Jag kan bara dra mig till minnes en gång tidigare att jag inte kunnat avsluta ett spel på grund av illamående, och det var remaken av Shadow Warrior. I det fallet har man lagt till en idiotisk grej som gör att huvudet guppar upp och ner när karaktären rör sig, sk ”Head bobbing”Men med Yooka-Laylee var det bara för mycket kamerarörelser tror jag.

  Jag tror inte jag hade samma problem när jag var yngre, men det kanske beror på att jag spelade TV-spel mer regelbundet då. Är det nån annan som upplevt att de mår illa när de spelar vissa spel?

  • Det här svaret redigerades 4 år, 5 månader sedan av  Ande.
  #10605

  Ande
  Forumledare

  Här är ett exempel på en snubbe som upplever samma sak som jag. Gött att man inte är ensam om det i alla fall.

  #10606

  Fredde
  Forumledare

  När jag läste trådens titel trodde jag först att den skulle handla om spel som får en att må psykiskt dåligt. Ibland har ett spel gjort mig ledsen, men jag tror aldrig jag har råkat ut för något spel som gjort mig direkt deprimerad, förutom kanske slutet på Terranigma. Å ena sidan är det kanske tur, men å andra sidan är det kanske ett tecken på att jag sällan spelat spel något större känslomässigt djup. Att jag slösat bort mitt liv med trivialt trams. Fan, nu mår jag dåligt.

  När det gäller fysiskt illamående är det nog inget spel som gett mig det, men ibland kan ett frenetiskt actionspel göra mig lite väl uppjagad, så att hjärtat dunkar snabbt och hela kroppen skakar även en bra stund efter att jag slutat spela. Det är kanske därför jag för det mesta föredrar lugna spel, gärna turordningsbaserade.

  Jag har förresten hört att anledningen till att FPS aldrig blivit någon stor genre i Japan är för att många japaner har en tendens att bli illamående av förstapersonsperspektivet. Men det är kanske bara en skröna.

  #10608

  Jönsson
  Forumledare

  Jag kan inte minnas att jag mått illa av att spela något specifikt spel, men jag har starka minnen utav att jag fått huvudvärk utav spel. Tyvärr kan jag inte just nu komma på vilka spel det rörde sig om annat än det korta försöket jag gjorde att spela ett spel med 3D-funktionen påslagen på ett 3DS.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.