Forumsvar skapade

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 76 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar till: Marvel Comics #25240

  Ande
  Forumledare

  Vad är Marvel för något? Är det en sorts frukt?

  som svar till: Dumburken #24012

  Ande
  Forumledare

  Jahapp, det är väl bara att hosta upp lite stålar för att stödja den där Kickstartern känner jag. Backar du Jönsson? Vilken nivå?

  som svar till: Batman #23885

  Ande
  Forumledare

  Stiliga herrar, men du glömde Mike Matei:

  som svar till: DC Comics (Varning för spoilers) #23881

  Ande
  Forumledare

  Nu händer det grejer på DC igen. Stora nedskärning inom serieredaktionen och massa serietidningar som troligtvis kommer läggas ner.

  som svar till: MSO på iTunes #23875

  Ande
  Forumledare

  Nu finns även DC-casten på iTunes och på de flesta större poddapparna såsom podbean etc.

  som svar till: Film du sett #23777

  Ande
  Forumledare

  Jag har sett tre filmer på kort tid som alla blandar tecknat/datoranimerat med verklighet. Ni har säkert sett dem redan så jag redogör inte för handlingen, men om jag skulle ranka dessa filmer (och det får jag ju göra) så skulle de nog komma i följande placering från bäst till sämst:

  Detective Pikachu
  Helt okej film ändå, ganska kul att se en annorlunda Pokémon-värld än den som presenteras i animen och spelen. Bitvis ganska snygg även om vissa Pokémon funkar bättre än andra när de renderas i en verklighetskontext. Den genmanipulerade Ditton var också väldigt häftig måste jag erkänna.

  Jag har dock väldigt svårt för att vissa av dialogerna tvunget ska kryddas med en massa one-liners/skämt. Ett konkret exempel är när huvudpersonen Tim och reportern Lucy ska diskutera sina planer på ett cafe, men där Pikachu mellan varje replik drar ett ”kvicktänkt” skämt:

  Lucy: ”I got access to Rogers computer”
  Tim: ”Wow, how did you do that?”
  Lucy: ”I spilled coffee in his lap”
  Pikachu: ”Sounds like a waste of caffeine..”

  eller

  Lucy: ”Lets find out what happened, are you excited?”
  Tim: ”Yeah!”
  Pikachu: ”I think he just peed little… oh wait that was me.”

  Snark… Men annars en ganska ok film.

  Space Jam
  Denna såg jag ju när jag var liten, men efter att ha tittat på Michael Jordan-dokumentären på Netflix blev jag sugen på att se om den igen. Den är ju inte särskilt bra, men jag tycker heller inte man kan förvänta sig så mycket mer av en film med Snurre Sprätt och Michael Jordan. Ska bli spännande att se hur uppföljaren blir.

  Sonic the Hedgehog
  Tråkig. Om jag bara fick ett ord att använda för att beskriva filmen så skulle det vara ”tråkig”. Skulle jag få tre skulle det vara ”Generisk och tråkig”. Jag får lite känslan av att någon fick i uppdrag att göra den här filmen och slog upp en random sida i boken ”100 snabba och enkla filmmanus till din film” och sedan anpassade den så lite som möjligt för att få in Sonic i den.

  Jag var tvungen att pausa och avbryta filmen vid tre olika tillfällen för att titta vidare en annan dag eftersom jag höll på att somna varje gång. Tre punkter som jag tycker gör den tråkig är:

  1. Sonic. I den här filmen framställs han som en snäll, godtrogen och ensam igelkott som skjuter ifrån sig populärkulturella vitsar stup i kvarten. Tro mig, jag gillar inte den klassiskt kaxiga och störiga typen som brukar användas när Sonic avbildas, men att bara vara snäll räcker inte riktigt för att bli intressant som karaktär kan jag tycka.

  2. Sonics kompis. Jag kommer inte ihåg vad han heter, men Sonics poliskompis var också riktigt tråkig och ointressant. Liknande karaktärsdrag som Sonic egentligen. Han var snäll och… trevlig typ? Sedan förstår jag inte varför de måste bygga upp en så stor handling kring honom. Jag bryr mig inte om han flyttar från sin stad och blir polis i San Francisco. Det kan han väl få bli? Varför ska jag bry mig om det? Det leder mig in på den sista punkten:

  3. Handlingen. De har ju redan en ganska intressant story från spelen som de kunde gjort något av istället för att placera in Sonic i vår egen värld. Varför inte låta filmer utspela sig i Sonics fiktiva värld där Robotnik gör robotar av alla levande varelser och Sonic är en del av frihetsrörelsen som bekämpar honom? Jag tycker det låter mer spännande än ”Sonic skaffar en vän medan han flyr från Jim Carrey”.

  Sedan hjälper det inte att den här filmen också lider av samma problem som jag störde mig på i Detective Pikachu: Snabba vitsar/one-liners hela tiden. (Fast i den här filmen är det upphöjt till 3)

  Slutligen måste jag nämna designen också. Jag vet att alla tyckte han blev mycket bättre efter att de designade om honom, men alltså… jag tycker fortfarande han är riktigt jävla ful.

  som svar till: Magnum P.I. #23774

  Ande
  Forumledare

  Lol, jag såg det avsnittet för ett par månader sedan och det ska väl sägas att det inte hörde till ett av de bättre…

  Men som Jönsson säger, Magnum är världens bästa TV-serie.

  som svar till: DC Comics (Varning för spoilers) #23752

  Ande
  Forumledare

  Måste dock säga att jag är ganska glad att inte den här 5G-grejen verkar bli av. Det hade ju bara resulterat i att de hade ändrat sig efter några år och fått göra en ny ”crisis” för att rätta till kontinuiteten igen.

  som svar till: DC Comics (Varning för spoilers) #23751

  Ande
  Forumledare

  Jag har förstått det som att han frilansar för DC nu med sitt eget företag. Han skriver faktiskt en serie för DC, Shazam, men jag misstänker att han inte har så mycket inflytande längre när det gäller de stora besluten.

  som svar till: DC Comics (Varning för spoilers) #23749

  Ande
  Forumledare

  Huja, jag har försökt läsa på lite vad som har hänt med DC och vad deras planer är/var efter Doomsday Clock.

  Doomsday Clock hintar ju till något de kallar 5G som ska syfta till ”Generation 5” där alla deras nuvarande hjältar ska bytas ut mot yngre versioner i serierna. Stålis son ska bli den nya Stålis och Batman ska ersättas av någon yngre förmåga etc. Vissa av de gamla hjältarna ska finnas kvar men endast i form av mentorer och då även flera år äldre än de är nu.

  Tanken var att det skulle dra igång i höst, men efter att Dan DiDio lämnat DC så lades planerna på is och det verkar även som att de har lagts ner för gott. Serien ”Generation Zero” skulle kommit ut i början av maj med syftet att räta ut frågetecknen kring tidslinjen och även bana väg för 5G, men den verkar nu vara nedlagd och nämns inte längre av DC.

  Geoff Johns, som drog igång Rebirth och Doomsday Clock, lämnade DC mitt under dessa titlars utgivning. Dan DiDio verkar ha varit mycket mer intresserad av 5G-grejen än Rebirth, så det kan nog ha bidragit till att det varit svårt att förstå DCs riktning sedan 2016. Och nu är ingen av dem kvar, så vad fan händer nu? Det verkar vara totalt kaos på DC.

  som svar till: Dumburken #23666

  Ande
  Forumledare

  Fan vad bra, detta får man inte missa.

  Sjukt bra vecka för cold cases. Linköpingsmorden idag, Palme imorgon och en misstänkt gärningsman på Madeleine McCann-försvinnandet.

  Jag håller tummarna för att vi veta vem D.B. Cooper och Zodiac-mördaren är innan veckan är slut. Och gärna vad som hände med MH370 också.

  som svar till: Dumburken #23661

  Ande
  Forumledare

  Jag antar att de har bevis för att den där Carl-Erik Rosén är mördaren.

  som svar till: Trams #23358

  Ande
  Forumledare

  Rögle har fått in en ny spelare, Chris Desousa, men varje gång jag hör kommentatorn säga hans namn tänker jag på en viss mästerkock:

  som svar till: Brädspel #23335

  Ande
  Forumledare

  Jahapp… Ja det är väl bara att köpa det då. Funkar det med alla expansionerna eller?

  som svar till: BillyBigBurger-leken #23230

  Ande
  Forumledare

  ^ Återupplivar en gammal trådjävel
  « Har sovit för lite
  v Ska träffa Tomten imorgon

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 76 totalt)