Forumsvar skapade

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 62 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar till: BillyBigBurger-leken #23230

  Ande
  Forumledare

  ^ Återupplivar en gammal trådjävel
  « Har sovit för lite
  v Ska träffa Tomten imorgon

  som svar till: Pokémon #23111

  Ande
  Forumledare

  Har aldrig tidigare sett fansen så upprörda över nya Pokéspel som nu. Pokémon-subredditen är full av negativa trådar efter att i princip allt om spelen har läckt ut och streamats. (t.o.m. ”Hype”-tråden är downvotad, vilket tyder på att ingen är så hypad)

  Dexit, dåliga animationer och kortaste spelet hittills är bara några av anledningarna. Det verkar som att de började utveckla spelen till 3ds och har sedan försökt porta över dem till switch utifrån vad hackers som har kollat på koden kan se.

  De flesta animationerna för karaktärer och mons är dessutom likadana som i 3ds-spelen. Detta upprör fansen enormt eftersom det var just nyare och snyggare animationer som var förklaringen till att de inte hade tid att få in alla mons i spelen.

  Den här tråden sammanfattar de upprörda känslorna ganska väl.

  Jag tycker Pokéspelen har blivit sämre och sämre sedan X och Y, men nu verkar droppen ha runnit över för många fans. Ska bli spännande att se om det får några konsekvenser i form av försäljning och recensioner eller om vi kan vänta oss ett nytt ännu sämre spel igen om 2 år.

  som svar till: Star Wars #22764

  Ande
  Forumledare

  Jag håller med Fredde, de är lätt de bästa avsnitten i Clone Wars. (För visst spänner det över flera avsnitt eller minns jag fel?)

  som svar till: Pokémon #22492

  Ande
  Forumledare

  Reaktionen på att alla Pokémon inte kommer vara med i den nya spelen är att det görs en massa memes och serier på när Pokémon försöker smita igenom gränskontrollerna.

  Det är en kul tanke att det faktiskt skulle finnas en gränskontroll i regionen som inte släpper igenom vissa mons.

  som svar till: Kommande film #22308

  Ande
  Forumledare

  Jag ska nog se den. Jönsson, du kan få titta på medan jag tittar på den om du vill.

  som svar till: Dumburken #22163

  Ande
  Forumledare

  LOL! En vacker dag ska jag rita en helt ny serie som förklarar hur Kent dog.

  Edit: Ska bara bli klar med Mindless Fighting 3 först.

  • Det här svaret redigerades 8 månader, 1 vecka sedan av  Ande.
  som svar till: Dumburken #22160

  Ande
  Forumledare

  Kanske, eller så tänkte de att det var snyggare att inte nämna det alls än att hitta på nån anledning.

  som svar till: Störiga saker #22156

  Ande
  Forumledare

  Det är rätt galet att Winds of Winter fortfarande inte har släppts. När var det vi började prata om det på casten? Med tanke på hur lång tid det tagit med den boken känns det osannolikt att A Dream of Spring någonsin kommer att släppas.

  som svar till: Dumburken #22155

  Ande
  Forumledare

  Jag har nästan sett klart hela Vita Huset som jag började att titta på i höstas. Den är riktigt bra men av någon konstig anledning så försvinner det karaktärer ur serien lite då och då helt utan förklaring. En karaktär som haft en stor roll kan plötsligt vara borta utan att de andra karaktärerna någonsin pratar om personen igen.

  Ofta sker detta mellan två säsonger, men ibland händer det mitt i en säsong. Jag förstår inte varför manusförfattarna inte bara skriver in några repliker som förklarar varför personen är borta, t.ex. ”Vad tråkigt att Birgitta blev sjuk och dog” eller ”Har du hört att Dallas Svensson fick ett nytt jobb?”.

  Fansen har myntat ett uttryck för detta då de säger att personerna flyttar till Mandyville. Mandy var en mediakonsult som var framträdande under första säsongen men som blev det första offret i raden av oförklarliga försvinnanden när hon inte fanns med i säsong 2.

  som svar till: Fiktiva rättegångar #22016

  Ande
  Forumledare

  Kan ni komma på några andra fiktiva rättegångar?

  som svar till: Pokémon #22005

  Ande
  Forumledare

  Så, är ni sugna på spela Pokémon Svärd och Sköld? 😀

  Jag kommer säkert att köpa det eftersom jag redan har införskaffat en Switch, men jag är otroligt osugen på att spela egentligen. Jag hoppas att de gör stora förändringar i de nya spelen och inte är rädda för att gå ifrån gamla koncept som de kört varianter på i varje ny generation. Jag hade gillat om de tagit bort berries, random encounters, 6-mons-i-laget-limiten och annan skit och försökte bygga något helt nytt.

  Jag tyckte t.ex. om hur de förnyade hur man fångar mons i Pokémon Lets Go, men jag är rädd för att de kommer gå tillbaka till random encounters i de nya spelen.

  • Det här svaret redigerades 10 månader, 2 veckor sedan av  Ande.
  som svar till: Snart är det Jul #21718

  Ande
  Forumledare

  Dags att sätta igång fuljultemat på bloggen!

  som svar till: Magnum P.I. #21623

  Ande
  Forumledare

  Håller med om att det hade varit mer intressant med en äldre Higgins (oavsett kön). Jag tycker inte heller det är fel att de gjort Higgins till en kvinna, det finns i princip bara en återkommande kvinnlig karaktär i originalet (Higgins vän Agatha) och det får man nog säga är ganska kasst, t.o.m. på den tiden. Men det känns så typiskt om de hittar på en romans mellan de båda bara för Higgins är en kvinna nu. Är det omöjligt för dem att inte ha en romantisk relation nu bara för att de är av motsatt kön plötsligt? Som sagt, jag kanske har fel om deras intentioner, vi får väl se.

  Det fanns planer för ett par år sedan att göra en TV-serie som skulle vara en uppföljare till gamla Magnum, där vi istället fick följa Magnums dotter när hon flyttar till Hawaii för att ta över sin Pappas gamla detektivbyrå. Den tanken lockar mig oändligt mycket mer än detta. Den skulle kunna leva sitt eget liv med helt nya karaktärer och referenser till föregångaren hade känts mer naturliga. Ett gästspel av t.ex. Magnum, Rick eller T.C. skulle funka toppen där. Om den hade fångat dagens publik hade förhoppningsvis de yngre tittarna blivit intresserade av att kolla in originalserien också.

  Tyvärr blev den serien inte av, utan vi fick det här istället.

  som svar till: Magnum P.I. #21615

  Ande
  Forumledare

  Nu har jag sett första avsnittet av nya Magnum.

  Där var många fler referenser till gamla Magnum än vad jag trodde det skulle vara, bland annat är hela första avsnittet (med titeln ”I saw the sun rise”) en nyversion av ett avsnitt från tredje säsongen i orginalet (”Did you see the sun rise?”).

  I det första avsnittet går Magnums nya sportbil sönder så han får låna Robin Master’s gamla Ferrari från 80-talet (samma model som i originalet). Bilen exploderar dock i slutet av avsnittet och det går kanske att tolka som en symbol om att det är dags att släppa referenserna till originalet nu, i nästa avsnitt går vi vidare.

  För övrigt är det väldigt mycket mer action i nya Magnum. Vi får bland annat se flera biljakter, riktigt tunga vapen (shotguns och automatvapen) och scener som när Magnum hoppar från sin bil och tar tag i TCs helikopter innan bilen kraschar ut över ett stup och exploderar.

  Huvudpersonen spelas av Jay Hernandez som såklart har en tuff uppgift att leva upp till Tom Sellecks klassiska Magnum. Han sticker inte ut på något sätt i första avsnittet och visar mest upp sina egenskaper ur ett actionperspektiv. De gånger som han ska leverera någon slags mjukare dialog tycker jag inte det blir trovärdigt.

  Rick och T.C. har ganska tillbakadragna roller hittills och jag upplever det som att de har en mycket vänligare jargong mellan Magnum och sina kompisar än i originalet. Den märkligaste scenen är nog när Magnum dyker efter ett vrak ute på havet samtidigt som Rick står kvar på båten och dansar till Spice Girls. Jag tror de vill få det att framstå som att Rick är en knasig och rolig filur men det hela är mest… konstigt.

  Higgins är den karaktär som förändrats mest och är inte alls lika töntig som Hillermans Higgins. Hon är en tidigare brittisk agent som både kan fightas mot skurkar och spåra fordon i realtid på sin dator. Jag misstänker att en stor del av hennes roll i serien kommer bli att förse Magnum med olika typer av ”teknisk” information på distans. Personligen gäspar jag av den här typen av saker, när hjälten har nån medhjälpare på telefon som ser exakt var skurken är i realtid på en karta.

  Likt originalet har Magnum och Higgins också någon slags ”vi tycker inte om varandra men egentligen tycker vi om varandra”-grej, men samtidigt blir jag lite orolig över att de hintar om någon slags framtida romans mellan de båda. Det är nog lite tidigt att dra slutsatser om det, det lär väl visa sig i framtida avsnitt.

  Jag vill inte döma ut karaktärerna riktigt ännu eftersom det ibland kan ta tid innan den dynamiken infinner sig i en TV-serie, men de har inte mycket gemensamt med sina föregångare förutom namnen och likheterna i sina bakgrunder. För mig var karaktärerna i gamla Magnum en väldigt stor del av charmen i hela serien, därför blir det lite konstigt att titta på något som kallar sig för Magnum men som uppenbart är något helt annat. Samtidigt förstår jag den kommersiella aspekten i det, jag hade aldrig hade sett det här avsnittet om det inte vore för att serien heter Magnum P.I.

  Men mitt största problem med serien är nog tempot. Det händer något hela tiden och det verkar inte finnas tid till att bygga upp någon slags stämning. Vi har en scen där Magnum ska trösta en liten unge som förlorat sin Pappa. Men trots att det ska vara stämningsfullt är det hela över på nån minut och det känns som att Magnum knappt hinner ta ett andetag mellan meningarna. Det räcker inte att de lägger på nån sorglig musik i bakgrunden under den här minuten, det blir inte trovärdigt.

  ”Fightingscen. Ledsen Unge. Trösta. Unge Glad. Nästa Biljakt. Pang nu kör vi.”

  T.o.m. introt har de snabbat på och klippt ner till 18 sekunder. Man hinner knappt höra att det är Magnum-introt innan det är slut.

  Jag inser att jag låter väldigt gammal och att jag kanske inte i är den målgrupp som nya serier riktar sig till. Yngre tittare uppskattar säkerligen att det inte är en massa onödig dödtid i ett avsnitt. Men om nu serien inte riktar sig till folk i min ålder (eller äldre än så, jag är nog en av de yngre Magnumfansen) varför i hela friden gör de en reboot på Magnum från första början? Det är väl ingen i de köpstarka målgrupperna som bryr som om Magnum P.I. idag?

  Så därför kvartstår tyvärr min fråga som jag hade redan innan serien hade premiär, vem vill egentligen ha det här?

  Jag ska kanske inte döma ut den redan efter ett avsnitt men den har inte imponerat på mig hittills. Den är som en vanlig modern amerikansk actionserie och på många sätt så var original-Magnum också en vanlig modern amerikansk actionserie på sin tid. Men jag tycker det är svårt att se och recensera den i ett vakuum och det kanske man inte heller bör göra eftersom serien själv vill ha en koppling till sin föregångare.

  som svar till: Vad läser du? #11749

  Ande
  Forumledare

  Den läser jag också, Jönsson!

  Jag håller med om att den är bra. Blir alltid lite märkligt att läsa en serie ur ”skurkens” perspektiv dock. Ibland vill man att Vader ska misslyckas så att de han jagar kommer undan, men ibland finner man njutning i att han går all-out Vader och gör nåt jätteondskefullt. Det kanske tilltalar ens egen ”mörka sida” 😛

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 62 totalt)