Forumsvar skapade

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 1,271 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar till: DC Comics (Varning för spoilers) #24979

  Fredde
  Forumledare

  På tal om snacket om Nightwing i senaste DC-casten: Jag hittade ett tumblr-inlägg som samlade ett flertal serierutor där folk kommenterar hans rumpa:


  (snubben i sista rutan är inte Batman, utan en annan karaktär)

  Jag gillar tanken på att det är kanon i DC-universumet att Nightwing är superhjälten med den snyggaste rumpan, på samma sätt som det är kanon att Power Girl är superhjälten med de största brösten.

  som svar till: Rollspel #24978

  Fredde
  Forumledare

  Jag menar, kommer det ett Viktor Kasparsson-scenario är det ju obligatoriskt att vi spelar det. Jag vill spela Syster Agnes!

  som svar till: Rollspel #24976

  Fredde
  Forumledare

  Det har nyligen släppts en svensk version av det klassiska rollspelet Call of Cthulhu, via Kickstarter! Det är exakt samma regler som den amerikanska versionen, men det utspelar sig i Sverige på 20-talet.

  Några tankar:

  Jag bara älskar den första delen av beskrivningen: ”Karl Gerhard och Ernst Rolf är fixstjärnor på underhållningshimlen. Men vilket pris betalade de i Carcosa, och vem fann gunst hos den gula drottningen?”

  Har någon berättat för Dennis Gustafsson? När kommer vi få ett Viktor Kasparsson-scenario till spelet?

  Jag undrar om de kommer väva in saker från boken ”Necronomicon i Sverige”? Kommer vi få ett Colour Out of Space-scenario som utspelar sig på Hallandsåsen, till exempel?

  Jag hoppas att avbildningen av samer är respektfull. Det händer då och då att rollspel som försöker blanda in ursprungsbefolkningar gör det på klumpiga sätt, speciellt om de utspelar sig i världar med övernaturliga inslag. Och extra riskabelt kan det ju bli med tanke på Lovecrafts perspektiv på minoriteter. Men jag tror att Call of Cthulhu-skaparna har gjort sitt bästa för undvika de mer unkna delarna av hans universum.

  som svar till: Batman #24960

  Fredde
  Forumledare

  Det finns ett avsnitt både av Star Trek: The Original Series och ett avsnitt av Batman-TV-serien med titeln ”A Piece of the Action”. Och lustigt nog spelas skurken i Batman-avsnittet av Roger C. Carmel, som ju också spelade Harry Mudd i Star Trek!

  Och inte nog med det! Detta är också avsnittet som är en crossover med The Green Hornet, vars sidekick Kato spelas av Bruce Lee (om man tittar på slagsmålsscenerna är det uppenbart att han är betydligt mer kompetent än alla andra medverkande). Det är med andra ord ett kolossalt nördigt avsnitt, men också ett av de mest underhållande. Bland mycket annat är skurken ett fan av alfabetssoppa, och som tur är har Batman naturligtvis en ”alphabet soup bat-container” med sig.

  som svar till: Andras 'caster #24959

  Fredde
  Forumledare

  Jag måste säga att jag väldigt glad över att Avbockat pratar om Jönssonligan, för det finns förvånansvärt lite modern diskussion och analys av den filmserien som jag lyckats hitta. Om ni någonsin pratar om Jönssonligan och den Svarta Diamanten ställer jag gärna upp som gästpratare!

  som svar till: Trams #24954

  Fredde
  Forumledare

  Ett viktigt tillkännagivande:

  som svar till: DC Comics (Varning för spoilers) #24949

  Fredde
  Forumledare

  ”Cool” är kanske inte rätt ord, med tanke på att det förekommer en del kängor mot honom i hans serieframträdanden (mest tydligt i The Dark Knight Returns, givetvis), men Ronnie Ray-Gun var nog en såpass viktigt del av den amerikanska populärkulturen att det inte gick att komma runt det. På det sättet liknar han nog Trump, faktiskt.

  som svar till: DC Comics (Varning för spoilers) #24923

  Fredde
  Forumledare

  Suicide Squad-numret är dock en höjdare, eftersom det är Amanda Waller som berättar historian för Ronald Reagan, och samtidigt kommer med pikar mot hans politik.

  som svar till: DC Comics (Varning för spoilers) #24914

  Fredde
  Forumledare

  Tidningen ”Secret Origins” som DC gav ut på 80-talet hade som sagt serier med olika av deras karaktärers origins. Vad jag tycker är kul är när tidningen började ha origins för flera karaktärer i samma nummer, då det innebar att omslagen hade dessa, ofta väldigt olika, karaktärerna interagerande med varandra på ofta ganska roliga och fantasifulla sätt. Här är några favoriter:


  (Lightray ser ut som att han skulle behöva mer plommon i dieten)

  • Det här svaret redigerades 1 vecka, 1 dag sedan av  Fredde.
  som svar till: Star Wars #24908

  Fredde
  Forumledare

  Jag känner att jag måste komma med en rättelse angående ett inlägg jag skrev om Resistance förra året. I det skrev jag att jag gillade hur mycket representation av olika etniciteter, inklusive latinos, bland människorna som det finns i den, och, citat ”Jag tror faktiskt den mest framträdande vita personen i serien är Poe”. Det är först nu jag fått veta att Oscar Isaac faktiskt också är latino. Det säger nog något dåligt om mig att jag inte fattat det förrän nu, alternativt något om hur luddigt det här med ras och etnicitet faktiskt är. Jag tänker inte komma med någon ursäkt, utan bara att jag ska försöka bättra mig i framtiden, om det nu går.

  Anledningen till min insikt om Isaac var eftersom jag lyssnade på en podcast om The Rise of Skywalker, och en av programledarna pratade om hur en latina-kvinna hon kände hade blivit väldigt upprörd över att den filmen retconnat Poes bakgrund till att han varit en drogsmugglare. För det är en vanligt förekommande rasistisk stereotyp om latinos. Fast å andra sidan innehåller Star Wars en del sympatiska drogsmugglare, till exempel Han Solo.

  som svar till: Andras 'caster #24897

  Fredde
  Forumledare

  Nå, det är inte första gången en cast försvinner innan jag hunnit lyssna på alla gamla avsnitt. Det är alltid frustrerande när det händer, men också fullt förståeligt. Jag antar att det är något man får leva med om man är intresserad av digital nedladdningsbar media.

  som svar till: Andras 'caster #24895

  Fredde
  Forumledare

  Är det bara jag, eller har hälften av avsnitten av Jens och Moes Nöjeskryss försvunnit? Jag kan bara hitta ”facit och eftersnack”-avsnitten på deras nya sida med Avbockat-casten, och kan inte hitta någonstans där man kan ladda ner själva kryss-avsnitten.

  som svar till: Dumburken #24870

  Fredde
  Forumledare

  Ytterligare två avsnitt av Helluva Boss, spinoffserien till Hazbin Hotel, har kommit. Och jag tycker att kvaliteten på handlingen och manuset fortsätter gå uppåt från pilotavsnittets förvisso ganska låga nivå. Speciellt avsnitt 2, ”Loo Loo Land” har faktiskt ett genuint känslomässigt djup inblandat bland svordomarna och våldet.

  Och det avsnittet har också de bästa musiknummerna hittills, inklusive en snabb parodi på en av låtarna från Hazbin Hotel-piloten!

  som svar till: Wrestling! #24869

  Fredde
  Forumledare

  Glad El Santo-dag, allesammans!

  som svar till: Vad läser du? #24868

  Fredde
  Forumledare

  Don Quijote består av två böcker, och tydligen skrevs den andra en tid efter att den första varit utgiven och läst av en stor publik. När jag nu börjat på bok två tycker jag det är roligt att den inleds med att riddaren får höra talas om att det gets ut en bok som skildrar hans äventyr, och han diskuterar bokens förtjänster och brister, inklusive det som jag klagade på i ett tidigare inlägg om hur Cervantes fyllde ut boken med andra historier som inte är relevanta för huvudhandlingen. Don Quijote-böckerna innehåller många sådana meta-skämt, speciellt eftersom Cervantes beskriver att han fått höra talas om riddarens äventyr från en tidigare skrift av en viss arab vid namn Sidi Hamid Ben Engeli, och att han egentligen bara återberättar dennes skildring av Don Quijote. Och vid några tillfällen nämner karaktärer i boken att de läst andra böcker av Cervantes, som de tycker är en alldeles förträfflig författare.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 1,271 totalt)