Freddes länkar: The Humble Store

Humble StoreJag har tidigare här på bloggen rekommenderat en tjänst för att ladda ner spel mot betalning, och jag tänker nu rekommendera en annan. Hemsidan Humble Bundle började som en idé där man kunde köpa en uppsättning spel (en ”bundle”) och betala precis vad man ville för den, och en del av pengarna gick till olika välgörenheter. Efter att sidan fick ett väldigt stort genomslag har den senare utökats till att även ha en ”Humble Store”, där man kan köpa individuella spel till fasta priser på samma sätt som på många andra spelköpartjänster. Även här går dock en del av pengarna (10%) till en välgörenhet, och praktiskt nog kan du som köpare själv välja från en väldigt lång lista över olika välgörenheter, så att pengarna går till någonting som ligger just dig varmt om hjärtat.

Varför inte köpa till exempel System Shock och skänka en slant till välgörenhet på samma gång?För de flesta av spelen i Humble Store fungerar det så att när du betalt får du en kod som du måste använda i programmet Steam för att få spelet nedladdat. Många av spelen har dock även valmöjligheten ”DRM Free”, vilket helt enkelt betyder att du laddar ner spelet direkt från Humble Store-sidan, precis som på exempelvis Good Old Games. Utbudet i Humble Store består till stor del av relativt moderna indie-spel, men här finns också ett flertal klassiker.

Så nästa gång du tänker köpa ett spel via internet, kolla om det finns på Humble Store och överväg att köpa det den vägen, då gör ditt köp kanske också en liten god tjänst för världen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *