Nördcast #8 – Nördåret 1977

Forbes

I den åttonde nördcasten återgår vi till att prata om ett specifikt årtal. Året är 1977 och ingen av oss är födda ännu. Vi pratar om Atari 2600, Arnold, Apple II och Melodifestivalen. Vi säger även fel på hur många nördcasts vi har gjort och pratar om 1977 års stora filmklassiker.

 

Ladda ner!

Rättelse 1: Detta är Nördcast nummer 8, inte 7.

Rättelse 2: Förra års-nördcasten är nummer 5, inte 3.

Bilden på var Voyager är:

Voyagers_Position

 

Atari 2600-reklamfilm:

 

Du gillar kanske också...

10 svar

 1. Ande skriver:

  Tydligen kom Beatles-låten sist i Eurovision. Den fick endast 2 poäng totalt, Tack Luxemburg 😀

 2. Jönsson skriver:

  Det är mer än den förtjänade!

 3. martin skriver:

  Wawaweewa, ny cast!

  Först och främst bockar jag och tackar för shoutouten. Men jag kan inte tro att det är sant att jag är den enda som lyssnar. Man brukar ju säga att för varje person som hör av sig finns det 5000 andra som tycker samma sak, kan ha varit en SR standard för en massa år sen, men något i den stilen var det.

  Jesus varför har man så mycket referenser till 1977? Jag var inte ens en glimt i min fars ögon då. Ändå känns det väldigt bekant när man hör er prata om det, lite otäckt nästan. Många referenser som har präntats in på grund av SVT:s ständiga repriseringar antar jag.

  Forbeslåten om Beatles är så jäkla rolig, Kalle Lind har en rant om den i någon av sina poddar, mycket bra val Jönsson… Inte minst antalet uppknäppta knappar borgar ju för kvalitet. Sunt mycket faktafel också, ”Farfars far kan ge svar vem de var” är ju till exempel ren lögn, Farfars far tyckte förmodligen att Beatles var kättare med sitt långa hår. För alla vet vi ju att det endast är män som är i kontakt med Gud som får ha långt hår.

  Hursom, mycket bra grejer här. Jag hoppas få höra många fler casts innan året är över.

  Var kan jag få tag på Lucky Luke-albumet förresten? Man blir ju sugen.

  • Fredde skriver:

   Jag tror att Lucky Luke-albumet kan hittas på flera av stadsbiblioteken i vårt avlånga land, åtminstone de med välsorterade serieavdelningar.

  • Jönsson skriver:

   Du kanske inte är vår ende lyssnare, Martin. Men du är vår favorit!

 4. Dekis Deket Lasso skriver:

  Mycket bra avsnitt, kanske ett av de bästa! Jag har nu plöjt igenom alla casts (en lyx man kan unna sig som föräldrarledig) – jösses vilken blast from the past! Det här med att ”Andes” riktiga namn skulle vara Dennis vet jag inte riktigt… ”Jag e Dennis” som vi Dennisar säger om det! Kul att höra tidiga referenser till Jönssons byxbärar-vanor med!
  Det var både roligt och sorgligt att höra era spekulera om kommande år när man själv hade facit. Att folk var hypade på att No mans sky skulle släppas, men också att Jönsson såg fram emot nästa bok i game of thrones till 2016! Eller hur befängt det var att biografer började ta betalt för 3D-glasögon – det kan ju inte börja gälla på fler biografer!

  Jag bifogar härmed en lyssnarfråga till nästa cast:
  Med tanke på årtals-temat, vad anser ni vara det största/viktigaste nördåret? Dels generellt och på ett personligt plan? Var det 77 då tvspel började leta sig in i hemmet och det släpps en viss rymdfilm, eller när NES släpps kanske? Med andra ord, vad anser ni vara milstolparna och vilket årtal hade producerat den längsta casten om det slumpats fram?

  • Fredde skriver:

   Även om jag personligen ibland tycker det är lite pinsamt att lyssna på mina insatser i de tidigaste casten så håller jag med om att det är roligt att lyssna på gamla podcasts och höra folks spekulationer om framtiden. Speciellt när de är felaktiga.

   Om du inte redan visste det finns ju också ett gäng gamla Pokécasts vi gjort, jag tror de går att ladda ner fortfarande på Pokébloggen.

  • Ande skriver:

   Kul att du gillade podden Bennan! Men det här med namnstölder är du ju inte främmande för heller, ”BillyMcBurger”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *