Så var då serieadaptionen av filmen slut, men Marvel fortsatte ändå att publicera Star Wars-serier. Problemet med detta var att de i princip bara hade A New Hope att utgå ifrån, och ingen aning om vad som senare skulle hända med karaktärerna.

Det första jag märkte när jag kollade in omslagen till dessa var frekvensen av att någon utbrister ”Keep firing!”, speciellt att Han Solo säger detta till Chewbacca:

Okej, han sa kanske ”keep blasting” i bland också. Det andra jag noterade (och som ni nu kanske också gjort) är den gröna kaninen. Det kan väl bara ha varit någon sorts skämtkaraktär som bara dök upp i ett nummer, eller…?

Nix, kaninen är ingen mindre än Jaxxon, en Lepi, även kallad ”Rocket Rabbit”, som gillar att prata om ”space carrots”. Många Star Wars-nördar ser honom som den andliga föregångaren till Jar Jar Binks.

Trots dylika tramsigheter finns det en del nummer av serien som verkar vara mycket intressanta med tanke på när de gavs ut. Exempelvis det här:

Ett äventyr med Obi-Wan, innan han träffade Luke? En droid som liknar C3PO, fast mer avancerad? Ben i lila? Allt detta är mycket intressant med tanke på att det enda vi visste om Obi-Wan och Republiken var det vi hört honom själv säga i A New Hope. Wookiepedia-artikeln om numret antyder att det tekniskt sett fortfarande är en del av Star Wars’ Expanded Universe-kanon, då det tydligen inte nämnvärt går emot vad som hände i prequel-filmerna (förutom möjligen Bens utseende och det faktum att det är Leia som återberättar historian, som om hon mindes den).

Det här omslaget fann jag intressant mest på grund av titeln. Det är säkert en slump, men det enda ordet som saknas är ”back”…

Här ser vi seriens tendens att hitta på nya och märkliga karaktärer. Snubben i rosa med det gröna ljussvärdet, det fula skägget och de knäppa glasögonen är en viss Orman Tagge, och skulle återkomma som fiende (om än med mindre löjliga kläder) i senare serier.

Jag är medveten om att Star Wars inte alltid har en helt realistisk skildring av rymden, men borde det ärligt talat inte behövas mer än en dykarmask för att överleva i ett fullständigt luftfritt vakum? Han Solos fiende har ju för fasen inte ens några byxor på sig!

Nästa (och sista) avsnitt: Den stora förändringen som kom över Marvels Star Wars-serier efter The Empire Strikes Back.

Publicerat av Fredde taggeavatar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s