Så kom då till slut serieversionen av The Empire Strikes back.

Denna adaption pågick i 6 nummer, och hade ganska så seriösa omslag. När Marvel sedan skulle återgå till egenpåhittade Star Wars-serier kunde man dock snabbt märka en förändring, även bara genom att titta på omslagen.

Star Wars var inte längre en rolig och spännande hyllning till gamla tiders äventyrs- och science fiction-rullar, den var nu en tragisk saga med förräderi, korruption, kosmiska mysterier och en huvudperson vars ärkefiende var hans far.

Här fanns inte plats för gröna kaniner och skurkar i rosa med lustiga glasögon. Nu handlade det om blodigt krig, skrämmande mäktig ondska, bedrägeri och intriger.

Vem kunde man lita på? Luke var Darth Vaders son, hade Obi-Wan ljugit? Lando verkade vara en trevlig typ, men bedrog ändå sina vänner till Rymdimperiet (även om han senare ångrade sig). Han Solo blev torterad och nedfrusen, skulle han någonsin komma tillbaka?

Naturligtvis behöver inte detta betyda att serierna var sämre, kanske var de till och med bättre. Men tonen på Star Wars-filmerna hade förändrats markant med The Empire Strikes Back, och säkert var det någon som i bland längtade tillbaka till en mer oskyldig tid. Nåja, helt förlorad var inte den muntra tonen…

Och även om de gröna kaninerna lyste med sin frånvaro fick vi åtminstone ett sista omslag med kaniner som kommer till räddningen:

Och på omslaget till det sista numret av tidningen så verkar åtminstone Lando, den filuren, vara på gott humör, med cigarr i handen.

Slutet gott, allting gott, alltså. Personligen hoppas jag dock att Jaxxon får dyka upp igen någon gång i framtiden…

Publicerat av Fredde landoavatar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s