Få saker i världen är lika häftiga som steampunk, dvs. en typ av science fiction som utspelar sig under sent 1800-talt och tidigt 1900-tal, där man har robotar, rymdskepp, och alla sådana science fiction-grejor, men de drivs av ånga eller komplicerade klock-maskiner, och i stället för biffiga rymdhjältar med strålpistoler har man mustaschbeprydda gentlemän med revolvers. Tänk Jules Verne, H.G. Wells, eller The League of Extraordinary Gentlemen. Det är därför jag gillar Sillof’s Worksop. Hemsidan visar upp diverse hemagjorda actionfigurer baserade på moderna science fiction-filmer, superhjälteserier, etc., men alla gjorda i steampunk-stil. Hans Star Wars-figurer är särskillt imponerande. Vad sägs om en ångdriven R2D2,  en stormtrooper med första världskriget-gasmask eller en propeller-driven speederbike?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s