Varje hjälte behöver en ärkefiende.

Bart Simpsons ärkefiende heter Robert Underdunk Terwilliger – de flesta känner honom dock som Sideshow Bob.

Bob började som sidekick till Springfields stora TV-favorit Krusty the Clown. Bart Simpson fick honom slängd i fängelse efter att han försökt sätta dit Krusty för väpnat rån. Tillsammans med sin syster Lisa har Bart satt dit Bob varje gång han tagit sig ifrån fångenskapen och försökt sig på brottslighet igen.

Bob vill att världen ska vara som han ser den. Om det betyder att en TV-clown, eller för den delen en hel stad, måste sprängas i luften så må det så vara. Som en nörd är det är lätt att relatera till Bobs frustrationer över den osofistikerade värld han lever i.  Bob föredrar opera, läsning och klassisk teater framför den dussintelevision som han anser fyller TV-tablån.

Bobs stora svaghet är just hans svaghet för det storslagna. Bart och Lisa lyckas ofta lura honom genom att tala till hans enorma ego och därmed stoppa honom innan han hinner sätta sina ondskefulla planer till verket. Förutom Bart Simpson ser Bob krattan som sin störste fiende.

Det som förmodligen är mest tilltalande med Bob är hans sofistikerade röst, som görs av skådespelaren Kelsey Grammer (en annan nördfavorit). Grammer ger Bob en sofistikerad ton och det är lätt att likna honom vid en mordisk version av Grammers mer kända paradroll – Dr. Frasier Crane. Faktum är att likheterna sträcker sig ännu lite längre eftersom rösterna till Bobs bror och far görs av skådespelarna som spelar just Frasiers bror och far. Bob är även en republikan, då Grammer också är det och gärna driver med sina egna politiska övertygelser.

Publicerat av Jönsson

En reaktion till “Veckans nördfavorit – Sideshow Bob

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s