Chrontendo är ett mycket ambitiöst projekt som går ut på att en snubbe (kallad Dr. Sparkle) ska spela alla spel som någonsin släppts till NES, både utanför Japan och i det, i kronologisk ordning, och dokumentera det i form av små filmer. Han kommer naturligtvis inte att spela färdigt alla spelen, det skulle nog ta lite väl lång tid (och vissa av spelen är ju så dåliga att det knappt ens är möjligt), men det är ändå ett undertagande som nog kommer att kräva en hel del. Filmerna ger en fascinerande inblick i hur spelen till NES:en utvecklades från enkla konverteringar av den tidens arkadspel till med avancerade tingestar, och det hände då och då att man hittar något okänt guldkorn som man kanske själv känner för att spela. De filmer jag sett hitills har bland annat get mig en mycket större respekt för Super Mario Bros., då det visar sig vara makalöst mycket bättre än de plattformsspel som kom före det. Kolla själv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s