Här är ett litet filmklipp från 1969 i vilket två snubbar vid namn Ralph H. Baer och Bill Harrison visar upp en mackapär de har byggt:

Videon är intressant på flera sätt, bland annat för att de visar kanske den första förekomsten av en fin gammal tradition när man spelar TV-spel med en annan person: Att snacka skit om honom. Baer påpekar också att de sitter och spelar när de borde jobba, något som många av oss säkert kan relatera till. Allt som allt så ser det ut som att det här med att använda en TV-apparat till att spela spel verkar vara en intressant idé, kanske något att jobba vidare på? Det hela avslutas med att Baer undrar om någon annan vill spela.

Ja, det vill jag.

Publicerat av Fredde 

En reaktion till “Början till något stort

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s