Jay Garrick, den allra första superhjälten som kallade sig The Flash har nu äntligen fått passera över från serietidningarna till TV-skärmen. Det var ett kort framträdande men visst var det Jay som assisterade Batman i inledningssekvensen till ett avsnitt av Batman: The Brave and the Bold (Trials of the Demon hette avsnittet för övrigt).

Serien misslyckades i det grövsta när Question fick medverka för ett tag sedan (Question gjorde inte ett dugg och sa knappt något heller) men de lyckades alldeles utmärkt med att avbilda Jay. Han var glad och artig och hade till och med grå tinningar under sin klassiska hjälm.

Förmodligen valde de att använda sig av Garrick eftersom både Wally West och Barry Allen (två litet mer kända versioner av The Flash) för tillfället genomgår stora förändringar i DC:s reguljära universum.

Detta är dock inte första gången som Jay Garrick varit menad att dyka upp utanför serietidningarna. För ett par år sedan skulle han och hans vänner i Justice Society of America få vara med i TV-serien Justice League men det ändrades i sista sekunden och de ersattes av de nyskapade och snarlika Justice Guild of America istället. Deras Flash fick istället heta The Streak.

I TV-serien Smallville gjordes även en liten hyllning till den förste Flash i avsnittet Run. I avsnittet debuterade visserligen den senaste varianten av The Flash, Bart Allen, men vid tillfälle fick man se att han även hade falska ID-handlingar under namnen Jay Garrick, Barry Allen och Wally West.

Jays klassiska hjälm (som verkligen borde trilla av varje gång han springer) syntes också på Flashmuseet i Justice League-avsnittet Flash and Substance.

Den första gången som Jay faktiskt syntes till utanför serietidningarna var i inledningen till den animerade filmen Justice League of America: The New Frontier där han och resten av Justice Society of America snabbt kunde skymtas i en del av ett händelsekollage. Han varken rörde på sig eller sa något, dock.

Väldigt få medlemmar av DC:s Golden Age-gäng får äran att dyka upp utanför serietidningarna. De som har lyckats har ofta varit förpassade till cameos eller kortare visiter så därför blev jag riktigt glad när jag både fick se Jay springa och höra honom tala. Förhoppningsvis innebär detta att resten av JSA snart också får dyka upp på film och TV.

Publicerat av Jönsson

5 reaktioner till “Jay Garrick debuterar på TV

  1. Det ser nästan ut som att Brave and the Bold-figurerna har ännu större muskler och böjda ryggar än Justice League. Finns Bruce Timm med på något hörn?

  2. Han verkar inte vara involverad men det är ju tydligt att de inspirerats av honom. Jag borde egentligen göra en artikel om hela denna serien, eftersom de medvetet valt att utforska DC:s mer obskyra karaktärer snarare än de mer kända. Det är coolt.

  3. Ja, det är väldigt coolt, speciellt eftersom DC har så många obskyra karaktärer. Kan man hoppas på The Gay Ghost, eller The Eraser, eller Batman Jones, eller…?

  4. Man vet aldrig. Jag menar, vem förväntade sig att B’wana Beast skulle dyka upp i Justice LEague Unlimited?

  5. Tja, B’Wana hade ju i och för sig fått lite uppmärksammhet i Animal Man vid det laget. Men jag fattar poängen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s