Fribrottning (även kallat wrestling eller pro wrestling) är ju känt för sina många märkliga personligheter, både bland brottarna själva och bland deras managers. Många av brottarna försöker ha någon sorts gimmick, i bland i form av märkliga kostymer, i andra fall i form av en märklig personlighet, och ofta en kombination av de två. Under ”märkliga kostymer”-kategorin passar nog The Shockmaster in, men det är inte därför han gått till historien som ett av de pinsammaste ögonblicken i fribrottningshistorien.

Året var 1993, och platsen var ett direktsänt ”före matchen”-snack mellan brottarna i World Championship Wrestling. Matchen i fråga skulle ha så många som fyra brottare på varje sida, och i vanlig ordning höll nu de två ”lagen” på att psyka varandra inför matchen. En av brottarna var dock inte närvarande, han skulle nämligen vara ”överraskningen”. Brottaren Sting (ej att förväxla med sångaren) tog micken och sa ”our partner is going to shock the world, for he is none other than… the… SHOCKMASTER!” Och sedan… ja, se själva:

Och ja, det är en silverfärgad stormtrooper-hjälm han har på huvudet. Klippet nedan är en förlängd version med mer av för-snacket, Shockmasters hotfulla tal (som är förinspelat, vilket leder till en pinsam tystnad innan det sätter igång), och ett litet snack om hur det blev som det blev:

Publicerat av Fredde 

3 reaktioner till “Världens pinsammaste fribrottningsögonblick: The Shockmaster

  1. Din beskrivning av det kunde inte förbereda mig för den otroliga dumhet som fullständigt genomsyrar hela det där klippet. Jag vet inte ens var jag ska börja!

  2. Personligen tycker jag det är lite märkligt att Shockmasters kostym är så ful, eftersom de andra närvarande brottarnas utstyrslar åtminstone ser någorlunda välgjorda och genomtänkta ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s