Poplegenden Michael Jackson har en mörk hemlighet. Den var inte så värst uppenbar till en början, men med åren har mer och mer bevis kommit fram som bara kan leda till en slutsats: Han är en nörd.

Att hans musik gillas av nördar kan inte räknas som ett bevis, det finns massvis (kanske fler?) med icke-nördar som också gillar den. En del av hans låtar, till exempel Thriller (som uppenbarligen handlar om att nörda in sig på gamla skräckfilmer), har dock ett visst nördtema, och ännu mer uppenbart blir det i musikvideorna. Många av dem, speciellt de senare, har influenser av science fiction, och i musikvideon till Scream förekommer det till och med animé, vid en tid då detta fortfarande inte hade fått det enorma genomslag i väst som det senare skulle få, och därmed fortfarande var nördarnas territorium allena.

Men de mest uppenbara tecknen på Jackson nördighet hittar bortom musiken. Till att börja med kan nämnas att hans (förvisso inte så värst långa) filmkarriär i huvudsak har bestått av nördiga filmer, inklusive en cameo i Men In Black II. Sedan har vi ju privatlivet. På senare år har han mer och mer börjat passa in på den klassiska bilden av nörden som en enstöring med konstigt utseende och konstiga intressen. 2007 rapporterade LoadingReadyRun att han ville bygga en stor robot i vilken han tänkte traska runt i Las Vegas-öknen och skjuta laserkanoner. Och vilken nörd skulle inte vilja göra det om de hade pengarna och tiden (vilket Jackson uppenbarligen har)?

Eller… han kanske inte har pengarna han behöver till sitt robotprojekt, eftersom det senaste numret av Retro Gamer rapporterar att han håller på att auktionera ut stora delar av Neverland Ranch till högstbjudande, inklusive sin samling av arkadmaskiner (vilken konstigt nog inte inkluderar spelet Moonwalker). En sådan samling borde vara det slutgiltiga beviset för hans nördighet, men det finns en annan sak som han auktionerar ut vilken får mig att tycka att han inte bara är Kungen av Pop, utan kanske även Kungen av Nördarna:

En staty av Darth Vader i naturlig storlek… byggd av Lego!

Publicerat av Fredde 

4 reaktioner till “Veckans nördfavorit – Michael Jackson

  1. Fan också, hur ska jag nu få tag på en 6-spelare-version av X-Men-arkadspelet?!

    Fast på sätt och vis är det bra, för då får ju Jacko behålla sin nördprylar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s