Nyligen lades en gammal manga baserad på det ursprungliga Metroid-spelet till NES upp på The Metroid Database. Det rör sig om en sorts kombination av serie och strategiguide. Eftersom den producerades under en tid då den enda officiella källan om Samus Aran var just det första spelet har den vissa detaljer som kan tyckas lite underliga för moderna läsare. Tonen på mangan verkar vara smått humoristiskt (exempelvis tillbringar Samus tiden det tar att resa i rymden med att spela NES-spel), vilket kanske inte passar riktigt med spelserien som är en av de mer allvarliga och mindre humoristiska av Nintendos skapelser.

Jag tyckte dock att det märkligaste var följande ruta:

 

Naturligtvis är det inget som helst fel med kvinnor som gillar kvinnor. Men jag misstänker att det snarare är ett resultat av att de som skapade mangan inte hade lyckats klara spelet på under fem timmar och därmed inte sett slutsekvensen som avslöjar det faktum att Samus Aran är en kvinna. Vilket kan tyckas märkligt om det nu är dessa personer som är menade att skriva en strategiguide till spelet.

En annan rolig ruta är denna:

Andra mesiga rymdhjältar kanske sitter i sitt rymdskepp och skjuter med kanoner på fienden, men Samus Aran ställer sig på utsidan och slåss med sin arm-kanon!

Publicerat av Fredde 

2 reaktioner till “Den där Samus är en ball kille!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s