Den här veckan inriktar vi oss på en tämligen obskyr karaktär. Det rör sig om Jokerns hantlangare från Tim Burtons film Batman (1989), med andra ord rör det sig om Bob.

Bob är en småbrottsling som hänger tillsammans med psykopaten Jack Napier (senare Jokern) och bli på så vis involverad i Gotham Citys organiserade brottslighet. Han lyder Napier utan att ifrågasätta och offrar nästan sin egen flykt genom att pistolhota Polischef Gordon för att få Batman att släppa taget om Napier. Genom hela filmen tilltalas han nästan bara utav Jokern och aldrig som något mer än bara ”Bob”. Han verkar inte ha speciellt mycket humor eller vara speciellt intelligent men han gör vad han blir tillsagd och han gör det bra.

Det finns något väldigt obehagligt med honom. Mest obehagligt är dock att man tycker om Bob i princip från sekunden man ser honom och man liksom hejar på honom genom hela filmen.

Han har i princip inga repliker och hans bakgrund förklaras inte i det minsta. Trots detta fick han en actionfigur från Toy Biz när filmen kom ut. Då kallades han ”Bob the Goon” (typ, ”Bob underhuggaren”) och hade en ”Power Kick”-attack.

Detta gör hans slutliga öde ännu mer snörpligt och kanske är det därför man tycker om honom så mycket. Jokern bestämmer sig helt plötsligt för att helt enkelt skjuta Bob efter att Batman gjort något som gjort Jokern upprörd (stulit hans ballonger). Ett pang och sedan är Bob borta från Batman-franchisen för evigt. Må så vara, men Bob lever kvar i våra hjärtan. Trots att vi inte riktigt vet varför.

Publicerat av Jönsson

2 reaktioner till “Veckans nördfavorit – Bob

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s