I ett tidigare inlägg här på Markera som Oläst berättade jag om den kanske inte helt överraskande nyheten att 3D Realms, företaget som hållit på att utveckla spelet Duke Nukem Forever i en halv evighet, skulle ha gått i graven. Sedan dess har det hänt ett flertal saker.

Först dök det upp en konspirationsteori om att det hela bara var ett PR-knep för att få igång uppmärksamheten runt spelet igen, och att det kanske till och med var färdigt att släppas när som helst. ”Beviset” för detta skulle vara att någon registrerat domännamnet ”savedukenukem.com” en tid innan nyheten om 3D Realms undergång nått ut till allmänheten, och det faktum att efter att nyheten hade släppts dök det upp en massa bilder och en och annan video som kom från utvecklare av spelet som visade hur det kunde ha sett ut, vilka antydde om att spelet skulle vara nära fullbordande. Ett populärt kontraargument var att det säkert kunde ha varit någon anställd på 3D Realms som registrerat domännamnet när han/hon fick veta vartåt det barkade.

Nästa nyhet var att Take-Two, företaget som skulle publicera spelet, bestämt sig för att stämma 3D Realms för deras utdragna utvecklingsprocess som säkert kostade båda företagen en hel del pengar.

Den mest chockerande nyheten kom dock nyligen, nämligen att 3D Realms inte alls har gått i konkurs. Det enda som har hänt är att de har sparkat alla som arbetade på Duke Nukem Forever (vilket nog många tyckte var på tiden). De hävdar att de fortfarande har kvar rättigheterna till Duke Nukem, så även om det inte verkar troligt att det legendariska spelet kommer att dyka upp på ännu ett tag så finns det kanske hopp om andra spel med honom i huvudrollen under tiden. Duke Nukem är död, länge leve Duke Nukem!

Publicerat av Fredde 

2 reaktioner till “Duke Nukem Never? Del 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s