DeviantART är för fanart vad Fanfiction.net är för fanfiction: En sida där vem som helst kan lägga upp sina verk till allmän beskådan, vilket resulterar i att majoriteten av det som läggs upp är vansinnigt dåligt (men ändå får massor med positiva kommentarer från andra lika usla konstnärer), och mycket av det tyder på oroande psykiska problem host skaparen i fråga. Men det är ändå möjligt att hitta ett och annat guldkorn i soptippen. Ett av dessa guldkorn är en kille vid namn Yves Bourgelas, mer känd som The Bourgyman.

Även om han ritar alla möjliga sorters bilder är ett återkommande tema Mario-spelen och dess karaktärer. Det finns förstås många andra Mario-bilder att hitta på DeviantART, men få av dem lyckas fånga samma uppenbara respekt och förståelse för Marios värld. Bourgyman underlåter sig inte till några enkla ”höhö, Mario är en knarkare” eller ”kolla, Prinsessan Peach är naken”-bilder (även om ett fåtal av hans bilder faktiskt är en aning vågade), han ritar bilder som är hyllningar till Mario-världen. Visst, det förekommer en hel del humor (det vore ju fel att se Mario och hans vänner som något att ta på blodigaste allvar), men det är i huvudsak den typen av humor som man egentligen inte skulle bli förvånad över om den skulle dyka upp i ett officiellt Nintendo-spel. Några av mina favoriter inkluderar:

21 Years of Bosses – Hur många känner du igen?

Born in Brooklyn – Mario innan han hamnade i Svampriket.

The Man in Green – Luigi är bäst.

Mishaps of a Podoboo – En serie i fem delar.

When Mario slips up… – Och vad som följer därav

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s