Årets upplaga av den stora spelmässan Electronic Entertainment Expo (mer känd som E3) har dragit igång, och många nya spännande spel har utannonserats. Ärligt talat så är det dock få av dem som gör mig direkt upphetsad eller överraskad. Nintendo ska släppa ett nytt Mario-spel och Zelda-spel? Jaha, vem hade väntat sig annat? Metal Gear Solid 4 var inte det sista i serien, trots tidigare påståenden om det? Det har vi varit med om förut. Mera Halo? Är påven katolik?

Men en sak har faktiskt gjort mig en smula exalterad: Företaget Telltale Games har sagt att de ska göra ett nytt spel i Monkey Island-serien. Spelet, som heter Tales of Monkey Island, ska likt de flesta andra av Telltales spel vara i episodiskt format, dvs. man laddar ner ett flertal korta ”kapitel” mot betalning efterhand. För de som föredrar att köpa spel på fysiskt media kommer det sedan att ges ut en ”säsongssamling” med alla fem kapitlena.

Jag blev mäkta förvånad över att det faktiskt ska komma ett helt nytt Monkey Island, jag trodde serien hade dött efter det fjärde spelet, Escape From Monkey Island, som inte var lika bra som sina föregångare. Därför är det lätt hänt att man blir lite skeptisk mot det nya spelet, men samtidigt har Telltale gjort sig kända för ett flertal andra bra moderna äventyrsspel, bland annat uppföljaren till en annan gammal LucasArts-klassiker, Sam & Max. Så jag är hoppfull, det här har potentialen att bli något bra!

Publicerat av Fredde 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s