Detta är bloggens hundrade inlägg sedan vi startade i januari och det tyckte jag och Fredde att det kunde vara värt att fira. Veckans nördfavorit är därför ingen mindre än Ande Nilsson – mannen bakom Markera som Oläst.

Det var i dagarna mellan jul och nyår förra året som Ande började snacka med mig om möjligheten att skapa en hemsida tillsammans. Idén var att vi skulle ha ett ställe att samla allt vi kunde hitta på att göra. Videoreportage, recensioner, roliga småfilmer och allt annat möjligt vi kunde hitta på. Ett utlopp för vår kreativitet med andra ord. Det hela ledde till en lång diskussion om hur det var innan vi hade internet och hur man fördrev tiden då. Sorgligt nog hade jag dragit på mig en rätt grov förkylning, vilken jag passade på att smitta Ande med innan kvällen var över. Om man lyssnar kan man höra hur förkyld han fortfarande var under inspelningen av den allra första nördcasten. I samband med att sidan fick sitt namn fick Ande idén att fråga om min gamle skolkamrat Fredde också ville medverka.

Ande då? Vad är han för en snubbe? Ande är en av mina äldsta kompisar. Vi hängde rätt mycket när vi var barn. Lekte man hemma hos Ande kunde man vara säker på att få spendera många timmar tittandes på medan han spelade Sonic på sitt Sega. Själv fick man sällan spela men det gjorde inte så mycket. Ett tydligt minne jag har av Ande är när vi läste hans serietidningsversion av Disneys Aladdin och undrade huruvida Abu verkligen kunde hinna sno åt sig lampan innan Jafar kastade ned honom i den magiska grottan.

När vi blev lite äldre började vi bland annat sysselsätta oss med att hitta på historier  utav till synes osammanhängande bilder på mig och Argelius i slagsmål ute i skogen. Vi kallade dem Mindless Fighting och för manus och fotografi stod Ande. Ande var också den största anledningen till att jag blev intresserad av animé och var tillsammans med Argelius en av initiativtagarna bakom den infamösa Narutodubben och amatördubbstudion Gubbar som Dubbar. Jag hade aldrig sett ett enda avsnitt av Naruto när de bad mig att göra rösten till den fjärde Hokage men det gick ändå.

För nästan ett år sedan fick han mig även att åter börja spela Pokémon, vilket tog över större delen av sommaren 2008. Pokébloggen var Andes idé och från början var det bara han som skrev. Förmodligen för att han fick tråkigt lät han mig och Argelius delta och nu har vi (mer eller mindre) hållit bloggen vid liv i mer än ett år. Senast idag överlämnade Ande en Shaymin till mig i mitt Pokémon Diamond. Den han hade skaffat på GameStop i Lund när jag själv befann mig på en inprovning. För det är sådan Ande är. Det är därför han är veckans nördfavorit.

MsO står inför vissa förändringar. Hur sidan kommer att se ut efteråt är det bara Ande som vet eftersom jag och Fredde inte är något vidare på det där med hemsidor.

Publicerat av Jönsson

5 reaktioner till “Veckans nördfavorit – Ande

  1. Oj! Vad hedrad jag känner mig. Mycket vacker artikel min käre Jönsson! En vacker dag ska jag låta dig få vara med och spela Sonic. (kanske)

  2. Den där Naruto-dubben skulle jag vilja se, finns den att hitta någonstans? Jag är inget större Naruto-fan, men med namnet ”Gubbar som Dubbar” kan jag bara inte motstå, jag måste se den!

  3. Enstaka jättegamla klipp finns på youtube under användaren GubbDubbare:

    Klipp 1:

    Klipp 2:

    Finns några fler, bara att klicka vidare.

  4. Underbart! Ni måste göra fler avsnitt, det var ju klockrent! Den jag gillade mest var nog det klippet där en svordom bytts ut mot ”pekele”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s