Lars von Triers utskällda och i alla avseenden märkliga film Antichrist ska bli TV- eller datorspel. Ett danskt företag håller just nu på att utveckla idén. Spelet ska heta Eden och utspela sig i stugan där paret spenderar sin läkningsperiod. Det är också där som filmen ballar ur. Ännu ett tecken på att von Trier försökte sig på att göra en klassisk skräckis om ni frågar mig.  Spelets skapare påpekar att det kommer att bli kontroversiellt.

Tro fan att det kommer att bli det!

Logiskt nog kommer man att få spela som Willem Dafoes karaktär och få slåss mot den enda andra människan i hela filmen, alltså hans fru. Filmen har redan fått stark kritik för att vara kvinnofientlig och jag tror knappast det här kommer att hjälpa.

Oavsett hur spelet än blir misstänker jag att hela processen kommer att bli rätt intressant. Jag har ännu inte bestämt mig för om jag ser fram emot att se den dock.

Publicerat av Jönsson

3 reaktioner till “Antichrist – TV-spelet!

  1. Hmm, undrar om det kommer ta inspiration från t.ex Silent Hill? Jag har ju inte sett filmen, men jag får för mig att det skulle passa bäst som ett peka-klicka-äventyrsspel med skräcktema? Speciellt om det bara ska utspela sig i en liten(?) stuga. Det är väl inte precis zombies som lurar bakom varje vrå?

  2. Annars så kanske det är en uppföljare eller prequel till filmen med en egen handling men samma stuga? Det tror jag borde vara det smartaste sättet att göra spel av en film som inte direkt verkar passa som spel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s