Vilken nyhet kan passa bättre den fjärde Juli än att Steve Rogers, bättre känd som Captain America, inte är död? I Marvels stora event-serie från 2007, Civil War, blev han skjuten och verkade på grund av detta ha dött. Hans gamle sidekick Bucky (som också hade varit till synes död väldigt länge innan dess) tog över rollen.

Men nu ska det tydligen bli ändring på det. Det började med antydningar i nummer 600 av Captain America-serietidningen, och har sedan fortsatt i den nya miniserien Captain America: Reborn. Det visar sig nämligen att pistolen som Steve Rogers blev skjuten med var konstruerad av Doctor Doom och i stället för att döda honom frös fast honom i rymdtiden (eller något sådant). Ett senare försök gjordes för att få honom ur denna knipa, men det resulterade i stället i att han nu far runt i rymdtiden och återupplever sina gamla äventyr ända sedan andra världskriget.

Vad som kommer att hända sedan återstår att se, men det är troligt att det kommer att sluta med att Steve återvänder, frisk och kry, och återigen tar över rollen som en av Marvels mest ikoniska superhjältar. Det är ju faktiskt ytterst sällan som en dödad superhjälte håller sig död.

Publicerat av Fredde 

3 reaktioner till “Captain America är inte död

  1. Det fåniga var ju att Marvel gjorde en så stor grej av Caps död, men alla serienördarna visste ändå att han förr eller senare skulle återvända. Lite som när Stålis dog på 90-talet.

  2. Men DC var faktiskt värre. Tydligen sålde de svarta band att ha på armen för att visa att man sörjde :/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s