Filmen Moon har hitills bara visats på diverse filmfestivaler och en och annan biograf här och var. Den har ändå tack vare sin trailer väckt mitt intresse, och så fort den dyker upp på DVD (eller om den till och med skulle gå upp på bio här i Sverige) så kommer jag att försöka se den:

Anledningen till att jag finner filmen så intressant är för att den verkar representera den gamla tidens science fiction-filmer, innan Star Wars kom och gjorde det mer populärt med fartfylld action i stället för långsam tankfullhet och filosoferande. Sådana filmer som 2001: En Rymdodyssé, Solaris, Soylent Green och kanske till och med Star Trek: The Motion Picture verkar vara inspirationskällan här. Denna känsla går också igen i den uppenbart retro-inspirerade filmpostern:

Jag har försökt hålla mig undan beskrivningar av handlingen för att undvika alla eventuella spoilers, och jag misstänker att det säkert kommer finnas en och annan plot twist i sann gammal science fiction-anda. Den som lever får se.

Publicerat av Fredde 

2 reaktioner till “Moon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s