Make it double!

James är den ena mänskliga halvan av Team Rocket-trion som hemsöker Ash Ketchum och hans vänner i Pokémon-animén. Förutom Brock är James nog den enda anledningen till at man orkar fortsätta titta ibland. Men varför bara James och inte hela Team Rocket?

Jo för att Team Rocket är fullständigt värdelösa. Ande påpekade en gång att om de hade dykt upp lite mer sällan hade de varit mer troliga som hot men nu dyker de upp i vart enda avsnitt och de får stryk på exakt samma sätt varje gång. Barn tycker visserligen om upprepning och man får väl säga att det är lite kul att veta hur varje avsnitt kommer att sluta för skurkarna men om de bara kunde få vinna en enda gång hade de blivit så mycket häftigare.

James är visserligen också helt värdelös men man kan inte hjälpa att tycka om honom. Han vill så gärna vara ond och elak men det går aldrig så bra. Han tycker verkligen om sina och ofta andras pokémon och hans pokémon tycker verkligen om honom. Han kommer från ett rikt laglydigt hem som han rymde ifrån för att han inte ville gifta sig mot sin vilja.

När Team Rocket först introducerades var de riktigt onda och verkade till och med farliga. James bar alltid en ros som han visade när det var dags för det gamla Team Rocket-mottot.  Detta gjorde honom dock snabbt till en rätt tydlig parodi på bishounen-karaktärer. Det känns som att författarna beslutade att han skulle vara just en parodi istället för bara ännu en bland så många andra animé-bishies. På grund av detta pratar han väldigt teatraliskt och smått fjolligt. Detta tillsammans med hans vägran att gifta sig och hans vägran att accpetera sin kollega Jessie som något annat än en vän samt det faktum att han ofta klär ut sig till kvinna har gjort att många fans ser honom som homosexuell. Detta till trots att det många andra fans som ser honom som väldigt straight och att han och Jessie snart kommer att gifta sig.

James är lite dum, rätt snäll egentligen och, tillsammans med Brock, det lätt roligaste med pokémon-animén. Därför är han veckans nördfavorit.

På svenska gjordes James röst utav min idol inom dubbningsbranchen – Andreas Nilsson. Denna man har ensamrätten på att göra Kalle Ankas röst här i Sverige och gjorde den berömde nörden Glasögonsmurfen när smurfarna begav sig på TV3.

Namnen Jessie och James kommer naturligtvis från den laglöse Jesse James som härjade i staterna på 1800-talet.

Publicerat av Jönsson

En reaktion till “Veckans nördfavorit – James

  1. Bishounen-parodier är ju alltid välkomna, och bög-implikationerna kanske i sig är en del av parodin, då många ”allvarliga” bishies ofta hamnar i homo-antydande scener, till de kvinnliga tittarnas glädje.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s