Förra veckan skrevs Superboy-Prime äntligen bort från DC:s reguljära kontinuitet i det sista numret av miniserien Legion of Three Worlds. En mycket välskriven serie (av Geoff Johns såklart) och utan att spoljera för mycket kan jag säga att Primes slutliga belöning var oerhört passande. Jag är riktigt trött på Superboy-Prime nu.

För er som inte vet är han en Superboy från en alternativ verklighet som sakta och för olika anledningar drevs till vansinne och blev en av DC:s farligaste (och helt klart störigaste) skurkar. Men i och med sista numret av Legion of Three Worlds är han alltså borta. Vilken tur.

Förresten. Kolla in omslaget till Adventure Comics #4.

Kunde han inte ens få vara borta i ett halvår?

Publicerat av Jönsson

7 reaktioner till “Guess who’s back!

  1. Det är lite synd egentligen, han började som en intressant karaktär, en Stålpojke i en värld där Stålmannen faktiskt fanns som serietidning:

    http://superman.nu/tales2/superboyprime/

    Och han fick en så fin avslutning i Crisis on Infinite Earths. Det var sedan som det började gå utför. Det bästa hade varit om han kunnat återgå till sitt ursprung på något vis. En modern serie om hur det är att heta Clark Kent och bo i Smallville samtidigt som folk läser serietidningar om en superhjälte som heter Clark Kent och bor i Smallville, det hade kunna varit intressant.

  2. Intressant och intressant. Hans enda egentliga syfte när han introducerades (han fick bara ett nummer innan han tog del i Crisis on Infinite Earths och sedan försvann) var att symboliskt representera den Superboy som inte längre skulle publiceras. När Johns tog tillbaka honom i Infinite Crisis kunde åtminstone jag förstå varför han blev ”ond”. Att han sedan missbrukats bortom rim och reson i bland annat Countdown to Final Crisis är varför man hatar honom. När Johans skriver honom (Infinite Crisis, Legion of Three Worlds och bitar av Sinestro Corps War) är han visserligen trovärdig men eftersom han bara verkar ha ett enda läge (”*gnäll* Min jord är borta alltså ska jag slå ihjäl alla som jag stöter på. Det är ert fel att jag slåt ihjäl er. *gnäll gnäll gnäll*”) tycker man bara riktigt jävla illa om honom. *Spoiler* Han får faktiskt ett lämpligt slut i Legion of Three Worlds i det att han faktiskt hittar sin egen jord igen. Earth-Prime har alltså kommit tillbaka. Han rusar hem till sina föräldrar men när de ser honom flyr de fältet. Varför? Jo för att de har läst Infinite Crisis.

  3. Jag menar inte att karaktären som han är nu är intressant, men själva konceptet var intressant. Vilket gjorde det lite synd att han ursprungligen bara introducerades som en pusselbit i Crisis on Infinite Earths och därefter ”dödades” bort (och återupplivades, och blev galen, och dödades igen, och återupplivades igen, och…). Det var väl en fråga om timing. Om han introducerats nu när Earth Prime har dykt upp igen som just en superpojke i en värld där superhjältar är fiktion, så skulle säkert en kunnig författare kunna göra något intressant med det konceptet.

  4. Det var därför jag satte hängbananer runt ”dödades”. Hans slut i Crisis on Infinite Earths var inte per definition en död, men att gå genom en lysande portal till ”that other place” och få ”eternal peace” känns väldigt mycket som en sorts symbolisk död.

  5. Förresten, vad är det för bild som Superboy Prime och ringarna krossar sig igenom? Den känns bekant på något sätt…

  6. Det är Stålis rygg i rygg med Luthor. Jag tror inte att det är någon speciell bild utan förmodligen bara det tilltänkta omslaget innan man beslutade att sätta dit Prime också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s