Många som sett trailern till det nya Metroid-spelet, Metroid: Other M har undrat speciellt mycket över en viss figur som dyker upp. Det rör sig om en soldat (av utstyrseln att döma från Galaxfederationen) som öppnar sin hjälm och säger…

 

”Remember me?”

Anledningen till att denna figur, som fått det inofficiella fan-namnet Mysterious Black Dude (ofta förkortat MBD), blivit så omdiskuterad är för att inget av de tidigare spelen antyder om någon dylik person som huvudpersonen Samus Aran kan tänkas minnas. Bland de som spelat Metroid Fusion kanske det är några som tror att det skulle röra sig om Samus gamle vän Adam Malkovich, men de flesta är säkra på att det i stället är mannen i skärmmössa som säger ”Any objections lady?” i samma trailer som är Adam, då detta är hans ”catchphrase”. Ett annat förslag är det skulle vara Armstrong Houston, en karaktär från en gammal sketen officiell serieadaption av Super Metroid. Denne har i och för sig också en blå rymdrustning, men är uppenbarligen vit och rödhårig, så det verkar inte så värst troligt. En tredje intressant teori är att en ledtråd kan finnas i spelets titel. ”Other M” skulle kunna stå för ”Other Memories”, och spelet skulle då handla om olika minnen som Samus har men som inte kommit upp i tidigare spel, och att MBD är ett av dessa minnen.

Eftersom ingen vet säkert finns det många spekulationer, och naturligtvis har han blivit något av en internetmem, åtminstone bland Metroid-nördar. Han har fått en techno-remix, diverse andra Youtube-videor (naturligtvis inklusive en crossover med en annan klassisk internetmem) och min favorit, en liten serie som kommer med en annan förklaring:

Till skillnad från andra obskyra nördiga karaktärer (till exempel Bob, Davin Felth eller Green Biker Dude) så är det troligt att vi kommer att få veta mycket mer om MBD när spelet faktiskt släpps, och då kommer han kanske inte längre vara riktigt lika mystisk (eller rolig). Men till dess kan vi underhålla oss med egna nördiga spekulationer.

Publicerat av Fredde 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s