Vid det här laget är det knappast någon nyhet att Disney den 31 augusti i år köpte hela jäkla Marvel Entertainment (det vill säga Marvel Comics och allt som har med det att göra) för $4 miljarder. Det är sjukt mycket pengar.

För oss DC-nördar är detta hur roligt som helst. DC har sedan flera år tillbaka ägts utav Warner och det känns därför naturligt att DC:s främsta konkurrent ska ägas utav en av Warners största konkurrenter. Lyckligtvis har internet haft gott om tid på sig att driva med exakt hur roligt det kan bli om Disney bestämmer sig för att börja peta i vad Marvel håller på med.

Så som jag ser det kommer Disney förmodligen att låta Marvel fortsätta såsom Marvel har gjort i alla år och inte börja censurera eller tvinga Marvel att bli mer barnvänliga. Detta är nog det bästa för Disney att göra och istället bara luta sig tillbaka och börja räkna pengarna som säkerligen kommer att trilla in efter nästa Iron Man-film och de kommande Avengers-filmerna. Kanske hade dock Marvel (och DC för den delen) tjänat litegrann på att det kom in ett stort barnvänligt företag och tvingade dem att se över deras serier lite grann.  De senaste åren har superhjälteserier blivit blodigare och mer våldsamma. Något som har gjort att vissa läsare vänt dem ryggen. Främst rör det sig om yngre läsare, alltså blivande nördar. DC har jobbat en del med att ge yngre läsare ett snällare alternativ och kommit fram till en underettikett som de kallar för DC Kids. På vilken de släpper barnvänliga serier. Jag vet inte om Marvel har någon motsvarighet men om så är fallet kan vi nog räkna med att se Disney-serier publicerade på den inom den närmsta tiden.

Disney äger Marvel. Alla DC-nördar fnissar glatt. Det kan de göra med gott samvete då Marvel trots det fortfarande säljer dubbelt så mycket serier som DC.

Publicerat av Jönsson

2 reaktioner till “Disney köper Marvel

  1. Marvel har en version av sina hjältar för yngre läsare kallad Marvel Adventures (som publicerats i Sverige under det vedervärdiga namnet Marvel Kidz) som utifrån vad jag har sett verkar ganska hyfsad, i bland till och med bättre än deras ”huvudserier”.

    Som spelnörd undrar man annars om detta innebär att Spider-Man och Wolverine kommer att dyka upp i nästa Kingdom Hearts, eller att Musse och Kalle kommer vara med i nästa Marvel vs. Capcom…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s