De flesta Trekkies vet att Phase II var namnet på en planerad fortsättning på den ursprungliga Star Trek-TV-serien som dock aldrig blev av utan i stället gjordes om till Star Trek: The Motion Picture (och vissa av idéerna från Phase II användes senare i Star Trek: The Next Generation). Men Star Trek: Phase II är också namnet på den kanske mest ambitiösa serien fanfilmer baserade på Star Trek som någonsin gjorts.

Projektet, som ursprungligen gick under namnet Star Trek: New Voyages, är skapat av en viss James Cawley. Denne är uppenbarligen en oerhört stor Star Trek-nörd och jobbade som praktikant på Star Trek: The Next Generation samtidigt som han samlade på uniformer och rekvisita från den ursprungliga TV-serien. Tydligen lyckades han tjäna rejält med pengar på en karriär som Elvisimitatör (jo, faktiskt) och kunde bygga så gott som exakta kopior av omgivningarna på USS Enterprise från originalserien. Dessa använde han sedan för att göra en sorts fortsättning på originalserien som utspelar sig innan långfilmerna och är menad att visa vad som hände däremellan. Tack vare de höga produktionsvärdena har han lyckats ganska väl med att återskapa hur originalserien tedde sig, om än med nya skådespelare. Cawley själv spelar James T. Kirk, och även om han kanske inte är helt lyckad i den rollen så kan han väl få förtjäna det. Erkänn, om du hade haft tillräckligt med pengar för att göra din egna Star Trek-TV-serie så hade du väl också spelat Kirk?

Mest imponerande är dock att ett flertal av skådespelarna från originalserien faktiskt dyker upp i Phase II, många av dom mindre bifigurer, men även kändisar som Walter Koenig (Chekov) och George Takei (Sulu). Det är värt att se avsnitten bara för det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s