Skådespelaren Robert Pattinson har bland annat gjort rollen som Cedric Diggory i Harry Potter-filmerna och spelat Salvador Dalí I filmen Little Ashes. Mest känd är han dock för rollen som den superdupersnygge vampyren Edward Cullen, en av huvudpersonerna i filmatiseringen av den beklämmande dåliga bokserien känd som Twilight, omtyckt världen över av hormonstinna tonårsflickor som inte har något bättre för sig.

Det roliga med Pattinson är dock att det dykt upp många tecken på att han egentligen avskyr rollen som Edward, Twilight-serien och dess författare Stephenie Meyer, och att den enda anledningen till att han fortsätter vara med i filmerna baserade på böckerna är för att han skrivit kontrakt på att göra minst tre stycken. Ta till exempel följande citat från en intervju med honom:

”…when I read [Twilight], it seemed like I was convinced Stephenie [Meyer] was convinced she was Bella and it was like it was a book that wasn’t supposed to be published. It was like reading her sexual fantasy, especially when she said it was based on a dream and it was like, ‘Oh I’ve had this dream about this really sexy guy,’ and she just writes this book about it. Some things about Edward are so specific, I was just convinced – I was like, ‘This woman is mad. She’s completely mad and she’s in love with her own fictional creation.’ And sometimes you would feel uncomfortable reading this thing.  It’s kind of a sick pleasure in a lot of ways.”

Eller vad sägs om detta?

”When you read the book, it’s like, ‘Edward Cullen was so beautiful I creamed myself’. I mean, every line is like that. He’s the most ridiculous person who’s so amazing at everything. I think a lot of actors tried to play that aspect. I just couldn’t do that. And the more I read the script, the more I hated, the more I hated this guy, so that’s how I played him, as a manic-depressive who hates himself. Plus, he’s a 108-year-old virgin so he’s obviously got some issues there.”

Det ryktas om att Meyer inte gillade Pattinsons försök att framställa Edward som manodepressiv och tvingade honom att dra ner på det under filminspelningen. Ännu roligare blir det förstås när Twilight-fansen försöker försvara uttalandena, då de naturligtvis inte kan tro att någon skulle kunna tycka illa om gulleplutte-Edward, speciellt inte den jättesnygga skådespelaren som de har planscher av och kärleksfantasier om. Läs till exempel användaren this deathly dark worlds inlägg i en forumtråd som diskuterar ovanstående citat. Först tror hon att citaten är påhittade, när det läggs upp länkar till filmklipp med intervjun där de sades menar hon att de är förfalskade, och till slut menar hon att han säkert bara skojade.

Har vi tur så kommer Pattinson att sluta med Twilight-filmer efter att nästa film i serien är klar, och Meyer blir tvungen att se sig om efter någon annan stilig ungdom. Och har vi riktig tur kommer han att medverka i en remake av William Shatners klassiska Saturday Night Live-sketch och utbrista ”get a life, will you?” till ett gäng korkade tonårstöser.

Publicerat av Fredde 

En reaktion till “Veckans nördfavorit – Robert Pattinson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s