Att vara intresserad av den brittiska TV-serien Doctor Who brukar anses vara ytterst nördigt, förutom i seriens hemland där den efter att ha pågått i över 50 år blivit något av en del av folksjälen. Det är svårt att förneka att seriens huvudperson, som enbart går under namnet ”The Doctor” har blivit en stor favorit bland nördar, speciellt på senare år då TV-serien faktiskt börjat spridas en del utanför hemlandet.

Doctor Who är en science fiction-TV-serie som handlar om Doktorn och dennes tidsmaskin, som ser ut som en brittisk telefonkiosk för poliser. Allt som oftast har han med sig en eller flera kompanjoner på sina ofta till synes slumpmässiga resor genom tid och rymd (och ofta är minst en av dessa kompanjoner en attraktiv kvinna). Konceptet med en tidsmaskin gör att äventyren kan utspela sig i princip var som helst när och helst och handla om allt möjligt märkligt, även om vissa återkommande teman och fiender har utkristalliserats genom åren, till exempel de ondskefulla cyborgerna kända som Daleks.

Det mest intressanta med Doktorn själv är det faktum att han genom åren har spelats av så många som 11 skådespelare (plus några till som dock inte är kanon). I TV-serien har detta förklarats med att Doktorn är en så kallad Time Lord, och att dessa kan leva väldigt länge men då och då måste regenerera sina kroppar, och därmed byta utseende och till viss del personlighet. Detta koncept har naturligtvis lett till många diskussioner bland nördar om vilken inkarnation av Doktorn som är den bästa respektive sämsta. En av de mest kända inkarnationerna är den fjärde Doktorn, spelad av Tom Baker, med lång halsduk, krulligt hår och med smak för godis.

Vad de flesta inkarnationer av Doktorn har gemensamt är att de är ganska glada och muntra och tar majoriteten av de märkliga situationer de utsätts för med en klackspark. Mer kan egentligen inte sägas specifikt om karaktären över lag, då de olika inkarnationerna alla har sina egna egenheter. Vem vet, kanske kommer vi i framtiden att även skriva om några av dessa?

Publicerat av Fredde 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s