Jajemen, George Lucas har inte tänkt sluta mixtra med sina gamla filmer, nu tänker han nämligen släppa samtliga Star Wars-filmer på bio igen, men denna gång måste du ta på dig ett par plastglasögon för att se dem, då de ska vara i 3D. Först ut är The Phantom Menace som ska komma i 3D-version 2012, och därefter ska de andra filmerna komma årligen, fast det har sagts att det kan bero på hur framgångsrik den första blir.

Problemet som jag ser det är det faktum att ingen av Star Wars-filmerna faktiskt gjordes med 3D-teknik i åtanke, och att det nu ska läggas på i efterhand, vilket inte lär vara riktigt lika häftigt som de nya filmer som gjordes som 3D från första början. Men jag har ju själv inte sett några andra 3D-filmer än Avatar och Toy Story 3 (båda 3D från början), så jag har inte personligen kunnat jämföra. Hur som helst så tror jag att åtminstone prequel-filmerna kan funka hyfsat i det nya formatet, och om inte annat kan de ju helt enkelt göra om de datoranimerade sekvenserna i 3D (och med tanke på hur mycket sådant det finns i de filmerna så skulle det innebära en så gott som helt ny 3D-film). Hur de gamla filmerna med sina modellrymdskepp, dockor och kameratricks ska klara övergången kan man dock undra över.

Jag är faktiskt lite intresserad av projektet på grund av att jag faktiskt aldrig har sett någon av filmerna i originaltrilogin på en biograf, och att kunna göra det om några år, även om de troligtvis kommer att ha Special Edition-versionerna som grund, känns ganska kul. Dock är jag nog inte tillräckligt intresserad för att gå och titta på Jar Jar Binks fladdrande tunga i 3D för att bidra till möjligheten att de senare filmerna dyker upp, men med tanke på hur många långt mer dedikerade Star Wars-nördar det finns tror jag att det inte kommer vara något problem. Och så länge jag fortfarande kan titta på A New Hope i sin originalklippning på DVD så bryr jag mig faktiskt inte så mycket om vad George Lucas vill göra härnäst med sina kära alster.

Publicerat av Fredde 

En reaktion till “Star Wars: Nu i 3D!

  1. Originalfilmerna gör sig vad jag kommer ihåg oerhört bra på bio. Jag ser fram emot att se dem igen om än bara för att se dem i nytt format. Som en kul grej – inte som ännu en förändring på ett redan perfekt verk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s