Team Fortress var ett populärt flerspelar-FPS, kanske mest känt för att man spelade det med ett antal olika klasser, det vill säga soldater med olika uppgifter och utrustningar. Så man kunde exempelvis spela som en kille som bar runt på de tunga vapnena, en läkare som kunde hela sina medspelare eller en spion som kunde förklä sig till motståndare och hugga dem i ryggen.

Uppföljaren, Team Fortress 2, hade en synnerligen lång utvecklingstid och brukade ofta nämnas i samma sammanhang som Duke Nukem Forever. Men till slut släpptes det ändå, användandes samma spelmotor som Half-Life 2. Det blev snabbt lika populärt, och kanske till och med ännu mer populärt, än sin föregångare. En av anledningarna till detta var att spelets utvecklare, Valve, bestämde sig för att ta till vara på den underliggande knäppheten i att ett gäng soldater gång på gång idkar blodiga strider för att lägga vantarna på en resväska eller liknande. De gav spelet en grafisk stil och framtoning som gjorde att det nästan liknade en gammal tecknad film från 50-talet, typ Road Runner eller Tom och Jerry, om än med mera blod. Varje spelbar klass blev karaktärer i sig med roliga utseenden och roliga dialekter. I samband med detta gjorde Valve också ett antal små filmer som presenterade varje klass och vad de kan göra. Dessa är väldigt underhållande små filmer, som är väl värda att se oavsett om man är intresserad av själva spelet eller inte.

”Not a crazed gunman dad, I’m an assassin!”

“Unless it’s a farm.”

“Oh my god, who touched Sasha?”

“I solve practical problems.”

“Boink! Bomp!”

“One errant twitch… and kablooey!”

“Gentlemen.”

Tyvärr har det ännu inte gjorts några filmer för Medic eller Pyro, men man kan ju alltid hoppas…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s