Den tredje och sista delen i H.P. Lovecrafts fiktiva trilogi om en students långsamma resa in i galenskap efter att han åter flyttat in i sitt gamla korridorrum och slagits med häpnad över den i det närmsta utomjordiska odör som där hade börjat gro i hans frånvaro.

Efter en längre tids korrespondens med vänner utanför bostadshuset under vilken han fått otaliga tips om hur stanken bör bekämpas blir situationen för vår student plötsligen värre. Den redan svaga belysningen inne i badrummet ger till slut upp och han tvingas möta odören i komplett mörker. Trots att hans vänner desperat ombett honom att lämna bostaden har han ännu inte klarat av det då hela hans liv finns inom dess väggar. I ett sista desperat försök att rädda sig själv uppsöker han högre instanser och tillsammans ger de sig in i avloppen för att möta varelsen öga mot öga. De lyckas och den astronomiskt märkliga doften, förmodligen född långt bortom denna jord, stoppas. Ingen kan med precisa ord beskriva exakt vad som hänt men stanken har försvunnit. Frågan är bara huruvida det inte redan är för sent…

(Detta blir förmodligen Jönssons sista resa in i fånighet då den trasiga packningen i hans avlopp nu är lagad. Förhoppningsvis kan han nu återvända till lite substans.)

Publicerat av Jönsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s