I morgon, söndagen den 3 april, har radioprogrammet P3 Spel premiär i just radiokanalen P3. Det ska snackas om både gamla och nya elektroniska spel av olika slag, och kan säkert vara värt att lyssna på för spelintresserade nördar. Hur ett radioprogram om ett sådant visuellt medium som TV-spel ska fungera återstår att se, men jag tror ändå att det finns en chans att Sveriges Radio kan lyckas en aning bättre än SVT gjort med sina program om mediet.

Detta är faktiskt inte första gången som SR tagit sig an elektroniska spel. En del kanske minns det gamla fina P3-programmet Syntax Error som gick mellan 2001 och 2003, där datornörden Thomas Sunhede spelade elektronisk musik från diverse gamla spelmaskiner såsom Commodore 64 och Amiga. Det var definitivt ett smart sätt att göra radio av spel. Faktum är att undertecknad lyckades ringa in till programmet en gång när de frågade lyssnarna om vilken deras favoritspelmusik var, och kunde tala om för svenska folket att han gillade Final Fantasy. Ahh, det var tider det…

P3 Spel har med andra ord faktiskt något att leva upp till, och jag kommer säkerligen att sitta bänkad vid radioapparaten imorgon klockan 14.00 för att se hur det går. Gör det du med!

Publicerat av Fredde 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s