Vem blev förvånad?

Det väldigt påkostade pilotavsnittet av TV-serien Wonder Woman nekades av amerikanska kanalen NBC och serien kommer således inte att visas hos dem. Warner Bros. TV får nu kämpa med att få serien visad på någon annan kanal men i ärlighetens namn ser det dåligt ut. Sedan bitar av manuset släpptes till allmänheten för ett tag sedan har serien blivit hårt kritiserad av både fans och kritiker.

Serieprofessorn Scott Tipton fick möjlighet att läsa manuset och konstaterade snabbt att seriens författare tydligen inte alls kände till karaktären den skulle handla om. David E. Kelly har tidigare skrivit ett antal kritikerrosade serier med kvinnor i fokus, exempelvis Ally McBeal och Boston Legal men tyvärr fungerar inte riktigt den modellen på Wonder Woman. Varken fans eller ”vanliga dödliga” verkar särskilt intresserade av att se Diana Prince oroa sig för om hennes rumpa ”ser stor ut i de här jeansen” eller sitter i sin pyjamas och äter glass efter en dålig dag på jobbet.

Jag ville verkligen att den här serien skulle bli bra. Jag tycker väldigt mycket om Wonder Woman och jag hade gärna sett en välgjord TV-serie med henne i fokus. Smallville har visserligen varit en riktig succé och det är kul att se att DC:s hjältestall således blivit lite mer ”mainstream”. Något sådant hade lätt kunna göras för Wonder Woman men fokus verkade vara helt och hållet på fel saker. Tråkigt men sant.

Publicerat av Jönsson

2 reaktioner till “NBC säger nej till Wonder Woman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s