Att spela rollspel (och då menar jag gamla goda rollspel med pennor, papper och tärningar) i goda vänner lag kan vara nog så trevligt, men ibland går det inte riktigt som man tänkt sig (Nördcasten där vi gav oss på att spela ett Star Trek-rollspel är ett exempel på det). I online-magasinet Critical Miss: The Magazine for Dysfunctional Roleplayers har man tagit tillvara på detta och har artiklar som på ett humoristiskt vis beskriver rollspelshobbyn (och även brädspelshobbyn och kortspelshobbyn, eftersom dessa för det mesta går hand i hand), kommer med intressanta idéer för en spelledare att terrorisera sina spelare, och lika intressanta idéer för spelarna att jäklas med både spelledaren och varandra. Bäst av allt är att många av artiklarna är roliga även för de som bara är vagt medvetna om rollspel och vad det innebär, då mycket av humorn är nördhumor av ganska generell karaktär. Här är några av mina favoritartiklar:

GMing With Nothing: En guide för den spelledare som glömt att förbereda sig för en spelkväll och måste improvisera.

Playing Magic Badly & Still Having Fun: Om du inte är så bra på Magic: The Gathering kan du ändå ha kul.

What Dickhead Came Up With That Plan? Något att tänka på för tidsresenärer.

GM’s and Jedi Knights: Några roliga sätt att missbruka Kraften.

Ending Your Campaign: Om en rollspelskampanj har pågått för länge kan det vara svårt att göra slut på den. Några exempel med superhjältar följer.

The Big Push: Är du spelledare och trött på att dina spelare gnäller över att dina scenarier inte är tillräckligt realistiska och mörka? Nå, vad kan väl vara mer realistiskt och mörkt än skyttegravarna i första världskriget?

How James Wallis Ruined My Character’s Life: Tjocke Gregor är inte riktigt nöjd med sitt liv i Warhammer-världen. Och glöm inte att läsa James Wallis svar på anklagelserna!

Millennium Knights: Visste ni att hiphopare egentligen är vampyrjägare?

Semi-Sentient Bipedal Pack Animals: Tjocke Gregor får en lysande idé…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s