I lördags landade jag och Dawn på Naritas internationella flygplats utanför Tokyo. Då hade vi varit på resa sedan fredag morgon och ingen av oss hade lyckats sova på planet. Mycket trötta tog vi oss till området Mitaka och det ”Guest House” vi bokat några dagar i förväg. Det var sjukt varmt. Ett tillstånd som hållit i sig till idag och som, enligt alla väderleksrapporter kommer att fortsätta att hålla i sig en lång tid framöver. Men vi klagar inte.

Det är inte riktigt sant. Vi klagar faktiskt varenda gång vi går utomhus. Faktum är att det vanligaste ljuden vi yttrar är suckar av glädje (när vi går på de luftkonditionerade tågen) och suckar av sorg (när vi går av samma tåg).

Tokyo är dock, trots värmen, en otrolig stad. För att undvika jetlag nästa dag tog vi tåget ut till en mindre festival redan första kvällen. Denna skulle innehålla fyrverkerier så vi samlades med hundratals japaner utanför ett tempel och väntade. Tyvärr blev fyrverkerierna inställda så vi smet in i en liten restaurang och åt ramen istället. Dawn är lyckligtvis mycket duktig på att både tala och läsa japanska så han kunde förklara för mig vad det var jag åt. Inte för att nudlar är så svårt att känna igen men man vet aldrig om man råkar beställa lite för starka kryddor.

Dag två spenderades i en park i området Kichijoji och tanken var att vi skulle besöka Studio Ghibli-museet men biljetterna var slut så det blev djurpark istället. Efter det åkte vi till alla nördars paradis Akihabara och lät av någon mystisk anledning bli att besöka någon av butikerna som sålde ”vuxenunderhållning”. Dawn förklarade att vi hade lyckats besöka några av de väldigt få butikerna i just detta område som var rumsrena. Detta lyckades vi dock åtgärda redan idag då vi åter besökte Akihabara och fick oss en lite mer nyanserad bild av dess utbud.

Japan01

En ensam och mycket gammal elefant.

Japan02

 

Vi blev varnade att de gärna bet i fingrar och öron.

Japan03

 

Kan man köpa Fire, Water, Thunder och Leaf Stone där tro?

Japan04

 

Vi spelade en stund men sen dök en japan upp vid spelet bredvid och utklassade oss. Vi flydde i skam.

Japan05

 

 

Något för Fredde?

Detta inlägg tillägnas min mormor. Kanske bjuder den kommande månaden på fler onödiga reseskildringar. Kanske är jag för lat. Vi får se.

Publicerat av Jönsson

2 reaktioner till “Jag är huvudet längre än alla här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s