Nu finns äntligen det andra seriealbumet om Viktor Kasparsson, den rådige Helsingborgaren som med keps på huvudet tar sig an diverse läskiga och övernaturliga fenomen i mellankrigstiden, att inhandla i välsorterade bokhandlar. Albumet, som har titeln Skräckens Ängel, skiljer sig från det första albumet i den mån att det inte är en samling av kortare historier, utan i stället består av en enda lång berättelse. Men här finns ändå allt som man associerar med den gode herr Kasparsson, skräck, magi, blod, mystiska tidningsurklipp, en vacker dam till följeslagare och vackert målade miljöer, även om majoriteten av serien denna gång inte utspelar sig i Helsingborg utan ute på vischan, i de mörka skogarna där ett fruktansvärt väsen har släppts lös. Intressant är också att denna serie utspelar sig före de i det förra albumet, alltså med en något yngre Viktor som kanske inte har lika stor erfarenhet av det övernaturliga.

Som vanligt är det enda problemet med serien att man så gärna vill läsa mer, speciellt när man denna gång ”bara” får en historia. Men det finns hopp, för seriens skapare Dennis Gustafsson har börjat arbeta på nästa album, med den lovande titeln Godnatt Hälsingborg. Hoppas den hinner komma till jul!

Publicerat av Fredde 

6 reaktioner till “Skräck och fasa utanför konsulernas stad

  1. Den ankommer nu i veckan! Tusan ta förseningar. Men det gör inget. För när jag kommer hem ska jag läsa Kasparsson!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s