Istanbul (Not Constantinople) gjordes berömd utav sångkvartetten The Four Lads redan 1953. Den handlar, föga förvånande, om det faktum att den turkiska staden Istanbul tidigare hette Konstantinopel, efter den dåvarande romerske kejsaren, Konstantin. Efter det har flera olika artister, bland andra Bette Midler och Bing Crosby, spelat in sången men det var först 1990 som den skulle bli riktigt berömd. Då spelade bandet They Might Be Giants in sin version och bara något år senare fick den medverka (tillsammans med en annan av deras sånger; Particle Man) i Tiny Toon Adventures.

Publicerat av Jönsson

En reaktion till “Inte Konstantinopel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s