En kul liten sång rörande förortslivet. Den skrevs 1962 utav Malvina Reynolds och gjordes känd utav folksångaren Pete Seeger. På senare tid har den agerat temamelodi till TV-serien Weeds men i den här versionen görs den utav Max Tellving (en av männen bakom David & Spencer) och Brita Björs.

Jag tycker väldigt mycket om den här versionen och struntar i att Tom Lehrer (en gigantisk nördfavorit och lite av min personlige hjälte) kallade sången ”den mest skenheliga låt som någonsin skrivits”.

Publicerat av Jönsson

En reaktion till “Little Boxes

  1. Intressant. Skulle kunna funka som barnvisa, men med ett underliggande budskap också. Kanske inte konstigt att den skrevs på 60-talet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s