Warcraft II har ett flertal fuskkoder man kan knappa in för att få diverse fördelar i spelet. En av fuskkoderna, ”disco”, ger en dock ingen speciell fördel men spelar i stället följande låt i stället för den vanliga musiken:

Låtens ”text” är i huvudsak ihopaklippt från diverse repliker från det förra spelet i serien, Warcraft: Orcs & Humans. ”Why do you keep touching me?” säger enheterna i det spelet irriterat om man klickar på dem för många gånger i rad, och ”in the age of Chaos…” kommer från spelets inledningsfilm. Musiken som ackompanjerar dessa repliker i låten är också från det första Warcraft-spelet, det är nämligen en remix av följande stycke:

Så låten är alltså en rolig referens till det förra spelet i serien. Men den refererar också till något annat med ”I’m a medieval man” (som inte är en replik från det första spelet), nämligen till Warcrafts stora konkurrent inom RTS-genren, Command & Conquer. I det första Command & Conquer-spelet förekommer nämligen det här musikstycket:

Publicerat av Fredde

3 reaktioner till “Medeltida män och mekaniska män

  1. En sak är i alla fall väldigt säker. Warcraft II är mycket svårare än jag mindes det. Speciellt utan alla fusk jag använde jag när var tio.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s