Det finns många symboler för hur makalöst populärt bandet The Beatles var på toppen av sin karriär. Skrikande kvinnliga fans, unga män som imiterade deras frisyrer, och naturligtvis ett flertal andra band som gjorde sitt bästa för att imitera framgångarna som Paul, John, George och Ringo hade. En lite mer udda symbol för bandets popularitet var det faktum att vissa andra band gjorde låtar som inte imiterade Beatles musikstil, utan helt enkelt hade texter som handlade om Beatles. Den mest kända av dessa är nog bandet The Carefrees låt ”We Love You Beatles”:

Detta kan sägas vara ett ganska lurigt sätt att tjäna pengar på Beatles framgångar. Att skaffa sig samma talang och kreativitet som Beatles skulle ju kräva en himla massa jobb. Då är det mycket lättare att göra en låt med ”Beatles” i titeln, eftersom det garanterar att åtminstone några av de otaliga Beatles-fansen köper skivan för att höra en låt om (men inte av) deras favoriter, oavsett låtens kvalitet. Och om man slänger in några Beatles-aktiga ”yeah yeah yeah yeah!” i låten så blir säkert succén ännu större!

Publicerat av Fredde

3 reaktioner till “En Beatles-låt, men inte av Beatles

  1. Mange tipsade mig om ett modernare band och den här låten de gjort i extrem Beatlesstil. Den har ett bra budskap tycker jag.

    1. Att göra en låt med samma stil som ett annat band är ju inte helt ovanligt för kreativa musiker, men jag kan banne mig inte komma på något annat band som fått en direkt hyllningslåt med deras namn i titeln gjord av ett annat band, åtminstone inte samtidigt som det hyllade bandet fortfarande var aktivt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s