Kommer ni ihåg Daft Punks gamla musikvideor som gjordes till låtarna på albumet Discovery? Då kanske ni även känner till att varenda låt på det albumet hade sin egen musikvideo och att de tillsammans bildar filmen vid namn Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem.

Själv hade jag bara sett tre-fyra stycken av de här videorna innan jag såg hela filmen under en flygning över Atlanten för ett par veckor sedan. Varje musikvideo var tecknad i klassisk animéstil och tillsammans bildade de en sammanhängande berättelse. Låtar som One more time, Aeorodynamic och Harder, Better, Faster, Stronger spelades ofta på ZTV och i varje video återfann vi fyra blåa figurer som spelade i något slags intergalaktiskt rymdband. Dessa varelser blev kidnappade av någon slags ondskefull organisation redan i den andra musikvideon och i ”Harder, Better, Faster, Stronger” får vi se hur (med hjälp av avancerade maskiner) deras minnen rensas, deras hy blir mer mänsklig istället för blå och de stylas om totalt. Mer än så hade jag inte sett innan.
interstella-5555-crescendolls-blue-ver
I filmen, som i princip endast tar alla musikvideos och spelar dem i samma ordning som de förekommer i på albumet, fick jag nu se fortsättningen. Skurken i filmen, en tjock herre med yvigt hår vid namn Earl de Darkwood, har kidnappat de fyra medlemmarna i rymdbandet och gjort om dem till människor med syftet att göra de till storstjärnor på den välbekanta planeten vid namn Jorden. Men på bandets hemplanet går inte kidnappningen obemärkt förbi och en ensam rymdfarare plockar upp en nödsignal och beger sig mot Jorden för att rädda bandets medlemmar…
Intrstlla_Earldrkwd000093
Filmen är skriven av Daft Punk tillsammans med Leiji Matsumoto som är välkänd för att ligga bakom anime- och mangaserier såsom Starzinger och Galaxy Express 999. Tycker man om Daft Punks andra album och kan ha lite överseende med att storyn är simpel och lite fånig så är det faktiskt en väldigt trevlig film som fyller sitt syfte väl.  Med tanke på att inga vettiga ord kan yttras i varken tal eller text under hela filmen så tycker jag den håller ganska väl. Och dessutom gör Daft Punkarna själva en liten cameo:
51437a7f5fcb3.image
Publicerat av Andedaft_punk__thomas_icon_by_sokkaliketoast-d531g10

4 reaktioner till “The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem

  1. Fanken, jag vill väldigt gärna se den filmen. Färgglatt, fantasifullt och svängig musik, vad behöver man mer i en animé egentligen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s