Det förvånar nog ingen att humoristen Stephen Colbert inte
bara är en lysande politisk satiriker utan också en ganska stor nörd. Faktum är att Peter Jackson, mannen bakom båda trilogierna om Tolkiens nördepos Lord of the Rings har uttryckt det så här:

”I have never met a bigger Tolkien geek in my life”

Något som Colbert naturligtvis skröt om i sitt egen TV-program The Colbert Report förra året. Colberts nördfaktor och hans berömmelse gav honom chansen att själv få medverka i en liten cameo i den senaste LotR-filmen som kom ut nu i december. The Hobbit: The Desolation of Smaug. Tillsammans med sin fru och sina två barn fic Colbert spela stadsbor i den fiktiva staden Lake-town (eller Esgaroth) belägen nedanför berget Erebor där filmens titulära drake Smaug bosatt sig.

Personligen visste jag inte riktigt vad jag skulle tycka när jag hörde ryktet. Det lät som en typiskt fånig grej som Colbert själv skulle kunna hitta på och börja sprida i sitt eget program. Jag tittade efter honom när jag såg filmen tillsammans med Fredde och Dawn men kunde inte hitta honom. Det var först i eftertexterna som jag fick ryktet bekräftat. En snabb googling gjorde det klart exakt vilken scen han var med i.

Här följer Colberts cameo is sin helhet:
Stephen-Colbert-in-The-Hobbit

Fånigt som det kan verka så tycker jag att det åtminstone är kul att en nörd fick möjligheten att få medverka i något som denne älskat. Det måste varit en fräck upplevelse för Colbert med familj. Jag undrar dock vad Colbert hade sagt om Jackson bad honom göra en cameo hemma hos Beorn istället?

Publicerat av Jönsson

En reaktion till “Colbert i Sjöstad

  1. Colbert har ju gjort ett och annat nördigt cameo tidigare. Han har exempelvis medverkat mer än en gång i Marvel-serier, i en vann han till och med presidentvalet (fast sedan avslöjades det att han bara vunnit ”the popular vote”, och Obama blev Marvel-president ändå).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s